ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Τεράστιο «διπλό», «χαμός» στην ουρά!

Super League, Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Τεράστιο «διπλό», «χαμός» στην ουρά!

Super League: Ο ΠΑΣ Γιάννινα με δύο γκολ του Κόντε πήρε μεγάλης σημασίας νίκη στο Βόλο στο ντέρμπι της ουράς και μένει ζωντανός στο κυνήγι της σωτηρίας.

Ακριβώς τη στιγμή που τη χρειαζόταν, ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε νίκη στη Super League! Για την 23η αγωνιστική οι Γιαννιώτες φιλοξενήθηκαν απ’ τον Βόλο, στο ντέρμπι της ουράς της βαθμολογίας. Η ομάδα του Γρηγορίου έφυγε με σπουδαίο «διπλό» επικρατώντας 2-1. Μένοντας ζωντανή στο κυνήγι της σωτηρίας και βάζοντας και τον Βόλο για τα καλά στα δύσκολα.

Ο Πέδρο Κόντε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Ο ΠΑΣ έδειξε πιο αποφασισμένος για το αποτέλεσμα κι έτσι πήρε τους τρεις βαθμούς. Νικώντας μετά από έξι ματς καθώς η τελευταία φορά που είχε χαμογελάσει ήταν την 17η αγωνιστική.

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε στους 16 βαθμούς και «έπιασε» την Κηφισιά (δοκιμάζεται στην έδρα της ΑΕΚ) στη βαθμολογία. Ο Βόλος έμεινε στους 17 και είναι οι τρεις τελευταίες ομάδες της κατηγορίας.

Το ματς άρχισε με τον Βόλο να απειλεί στο 5ο λεπτό, όταν το σουτ του Γκαρσία βρήκε σε ετοιμότητα τον Νάγκι. Στο 11’ ο Κόμπα με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ, για τους γηπεδούχους που ήταν πιο ενεργοί δημιουργικά στην αρχή.

Ο ΠΑΣ φάνηκε στο ματς στο 14’, όταν από κόρνερ ο Εραμούσπε πήρε την κεφαλιά με τον Κόβατς να αντιδρά εξαιρετικά. Ίδια ακριβώς κατάληξη με ίδιους πρωταγωνιστές και στο 22’.

Στο ημίωρο της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι στο 30ο λεπτό με κοντινή προβολή του Κόντε έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία και υπέδειξε οφσάιντ, όμως μετά από εξέταση της φάσης το τέρμα μέτρησε κανονικά για το 0-1!

Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι λίγο μετά το γκολ που σημείωσαν, αλλά δεν υποδείχθηκε κάτι. Στο 43’ είχαν ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όταν ο Κόντε έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Παμλίδη βρήκε σε ετοιμότητα τον Κόβατς.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΣ Γιάννινα μπροστά στο σκορ 1-0. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όμως, ο Βόλος πέτυχε την ισοφάριση. Και μάλιστα με εκπληκτικό γκολ. Οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει φάουλ στον άξονα της εστίας του ΠΑΣ σε μακρινή απόσταση. Ο Ασεχνούν με εκπληκτική απ’ ευθείας εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Οι Γιαννιώτες στο 51’ είχαν καλή στιγμή, αλλά ο Κόντε δεν τελείωσε σωστά τη φάση. Στα αμέσως επόμενα λεπτά ακολούθησαν αλλαγές, ενώ αντικαταστάθηκε και ο Νάγκι που τραυματίστηκε. Στο 66’ ο Παντελάκης έκανε εξαιρετικό σουτ, με τον Κόβατς να διώχνει με υπερένταση.

Η ομάδα των Ιωαννίνων πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 72’. Ο Ντεμίρ βρήκε τον Κιάκο, αυτός έκανε το γύρισμα στην περιοχή με τον Κόντε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2!

Ο Βόλος πήρε τα ηνία του ματς, αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει κινδύνους. Ο ΠΑΣ Γιάννινα στο 82’ απείλησε όταν από σέντρα του Ντεμίρ ο Κόντε πήρε κεφαλιά στην πλάτη αμυντικού. Από το κόρνερ ο Παντελάκης δεν κατάφερε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι το τέλος κυριάρχησε η νευρικότητα για τους γηπεδούχους που απείλησαν μόνο στο 90+6’ με κεφαλιά του Μωραϊτη που έσωσε ο Σούλης. Έτσι ο ΠΑΣ πήρε την τεράστια γι’ αυτόν νίκη με 2-1, με τον Βόλο να μπλέκει ακόμη περισσότερο καθώς η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε στον 1 βαθμό.

ΒΟΛΟΣ (Λόπεθ): Κόβατς, Άλχο (Κίτσος 46'), Καλογερόπουλος, Ράσιτς, Μύγας, Γκλάβτσιτς (Μωραΐτης 73'), Ντε Καμπς (Mπαριέντος 73'), Ασενούν, Ποπέσκου (Ολιβέρα 62'), Κόμπα (Τρουιγιέ) 46'), Γκαρσία.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γρηγορίου): Νάγκι (Σούλης 62'), Τούτου, Εραμούσπε (Παντελάκης 46'), Μπακαδήμας, Κιάκος, Λιάσος, Τζίνο (Καραχάλιος 70'), Ριένστρα, Ροσέρο (Σόρια 88'), Παμλίδης (Ντεμίρ 70'), Κόντε.