ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Παναθηναϊκός-Κηφισιά 1-1: «Πράσινο» πατατράκ και… πετάει το πρωτάθλημα

Super League, Παναθηναϊκός-Κηφισιά 1-1: «Πράσινο» πατατράκ και… πετάει το πρωτάθλημα

Super League: Δεύτερη συνεχόμενη τεράστια γκέλα για τον Παναθηναϊκό που έμεινε στο 1-1 με την Κηφισιά στην έδρα του και χάνει έδαφος για τον τίτλο – Μοιραίος ο Σένκεφελντ που αποβλήθηκε, Παλάσιος και Αράο (αυτογκόλ) τα τέρματα.

«Αυτοκτονία» Νο2 για τον Παναθηναϊκό μέσα σε μια βδομάδα και μέσα στην έδρα του! Οι «πράσινοι» για την 24η αγωνιστική δεν κατάφεραν να νικήσουν την ουραγό Κηφισιά στο «σπίτι» τους, μένοντας στο 1-1. «Πετώντας» δύο ακόμη βαθμούς στη «μάχη» του τίτλου, μετά το ισόπαλο 2-2 με τη Λαμία την περασμένη αγωνιστική.

Το «τριφύλλι» έπαιξε με την ίδια αφέλεια στην άμυνα και χωρίς ιδιαίτερη φαντασία στη δημιουργία. Προηγήθηκε στο σκορ με τον Παλάσιος, αλλά η αποβολή του Σένκεφελντ και αμέσως μετά η ισοφάριση με αυτογκόλ του Αράο, έκαναν τη ζημιά. Πλέον ο Παναθηναϊκός είναι τρίτος με 52 βαθμούς και στο -3 απ’ την ΑΕΚ, ενώ είναι και στο -2 από τον ΠΑΟΚ. Παράλληλα ο Ολυμπιακός τον πλησίασε στους 2 βαθμούς. Η Κηφισιά μαζί με Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα στους 17 βαθμούς.

Η αναμέτρηση άρχισε με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει κάποια μαζεμένα κόρνερ, χωρίς αποτέλεσμα. Απλά οι «πράσινοι» ήθελαν να βγάλουν πίεση απ’ την αρχή. Στο 5’ ο Λημνιός έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ. Ένα λεπτό μετά, ο Κλωναρίδης σούταρε με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση ενός τετάρτου αγώνα, ο Φώτης Ιωαννίδης είχε καλή ευκαιρία, αλλά δεν πλάσαρε καλά και ο Αναγνωστόπουλος στην έξοδό του μπλόκαρε. Αμέσως μετά ο Παλάσιος σούταρε από δύσκολη γωνία άστοχα.

Ο Μπακασέτας στο 21’ εκτέλεσε έξυπνα φάουλ, συρτά, αλλά ο Αναγνωστόπουλος ήταν σε ετοιμότητα. Στο 32’ ο Ιωαννίδης πιεζόμενος είχε ευκαιρία, αλλά το σουτ που δοκίμασε από τα δεξιά, δεν έφερε αποτέλεσμα.

Ένα λεπτό μετά, ο Παλάσιος έφυγε στην πλάτη της άμυνα της Κηφισιάς, με τον Αναγνωστόπουλο να τον γκρεμίζει οριακά εκτός περιοχής. Δε δόθηκε τίποτα πάντως, γιατί ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είχε βρει πρώτα την μπάλα.

Η πρώτη καλή στιγμή της Κηφισιάς ήρθε στο 36’. Μετά από σέντρα από αριστερά, ο Οζέγκοβιτς σούταρε με τη μία, βλέποντας την μπάλα να κοντράρει στον Βαγιαννίδη και να καταλήγει κόρνερ.

Το σκορ άνοιξε στο 37’ για τον Παναθηναϊκό! Η υπεροχή των «πράσινων» έφερε αποτέλεσμα με τον Ιωαννίδη να βρίσκει ωραία τον Παλάσιος δεξιά κι αυτός να τελειώνει σωστά τη φάση για το 1-0!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ένα μακρινό σουτ του Μενέντες δεν ανησύχησε τον Λοντίγκιν και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με το σκορ στο 1-0.

Το δεύτερο μέρος ήταν ακόμη πιο υποτονικό τουλάχιστον σε επίπεδο δημιουργίας φάσεων. Μέχρι το 59’ δεν είχε γίνει κάτι, ενώ σε εκείνο το λεπτό ο Λημνιός έβγαλε τετ α τετ τον Παλάσιος ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά μετά από έλεγχο του VAR διαπιστώθηκε πως ήταν εκτός θέσης και το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.


Στο 61’ ο Παλάσιος και πάλι έγινε επικίνδυνος, με τους φιλοξενούμενους να «κόβουν» σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά η Κηφισιά έγινε απειλητική όταν έγινε η σέντρα για τον Τσανάτζια, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 64’. Σένκεφελντ σήκωσε το πόδι του για να διώξει την μπάλα και στο κατέβασμα βρήκε τον Τετέι στο κεφάλι. Ο διαιτητής του έβγαλε την κόκκινη κάρτα και ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες.

Σα να μην έφτανε αυτό για το «τριφύλλι», στο 68’ ήρθε η ψυχρολουσία με την ισοφάριση της Κηφισιάς. Αρχικά το φάουλ των φιλοξενούμενων έδιωξε δύσκολα ο Λοντίγκιν. Στη συνέχεια έγινε το γέμισμα και ο Αράο προσπαθώντας να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1!

Το ματς έγινε… ροντέο και η Κηφισιά στο 77’ απείλησε και πάλι μετά από κόρνερ, αλλά ο Λοντίγκιν έσωσε τους «πράσινους». Η μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 85’. Ο Γερεμέγεφ έβγαλε τετ α τετ τον Ιωαννίδη, αλλά ο Αναγνωστόπουλος έσωσε την ομάδα του διώχνοντας σε κόρνερ!

Η Κηφισιά στο 90+1’ είχε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει φεύγοντας στην κόντρα με τον Μπιφουμά, αυτός πέρασε την μπάλα πάνω απ’ τον Λοντίγκιν και τελευταία στιγμή ο Ούγκο έσωσε τους «πράσινους» διώχνοντας σε κόρνερ.

Οι προσπάθειες του Κλωναρίδη και του Ιωαννίδη δεν είχαν αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις κι έτσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, σε ένα αποτέλεσμα «μαχαιριά» στις ελπίδες του Παναθηναϊκού για τίτλο.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: 55’ Λημνιός, 74’ Μπακασέτας - 41’ Τσανάτζια, 71’ Μποτία 90’ Τεττέι

Αποβολές: 64’ Σένκεφελντ (απευθείας κόκκινη)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (90’+2’ Αϊτόρ), Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (90’+2’ Βιλένα), Ρουμπέν (67 Ούγκο), Κώτσιρας, Παλάσιος, Μπακασέτας (76’ Μαντσίνι), Λημνιός (76’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τεϊσέιρα, Μποτία (74’ λ.τρ. Παρράς), Τσάπαν (16’ λ.τρ. Βαφέας), Μίλισεβιτς, Τσανάτζια, Πρίτσας (46’ Γιόβαντσιτς), Κλωναρίδης, Ματέους Σάντος, Μενέντες (63’ Τεττέι), Οζέγκοβιτς (62’ Μπιφουμά).