ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-2: Ανατροπή με χαρακτήρα και Πόνσε!

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα Super League
EUROKINISSI

Super League: Η ΑΕΚ με τρία γκολ σε διάστημα δέκα λεπτών, λύγισε 4-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος την είχε φέρει με την πλάτη στον τοίχο και παραμένει μόνη πρώτη στη βαθμολογία.

Η ομάδα των Ιωαννίνων έβαλε δύσκολα στους «κιτρινόμαυρους», καθώς ανέτρεψε το γρήγορο γκολ που δέχθηκε και πήγε προηγούμενη στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, η ΑΕΚ έβγαλε χαρακτήρα πρωταθλήτριας και με πρωταγωνιστές τους παίκτες που έβαλε νωρίς ως αλλαγές ο Ματίας Αλμέιδα, έκανε την ανατροπή στην ανατροπή κι εξακολουθεί να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, όπως συνηθίζει άλλωστε στην «OPAP Arena» και μολονότι δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες βρήκε γκολ νωρίς στο παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα, στο 15’ ο Άμραμπατ έκανε ωραία κίνηση και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Σιμάνσκι, ο οποίος με ωραίο σουτ έκανε το 1-0.

Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο, αλλά ήταν κάπως υποτονική, με αποτέλεσμα να βγάλουν ένα αδικαιολόγητο άγχος στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, δέχθηκαν γκολ και πάλι από στημένη φάση, με τον Σομποτσίνσκι να ισοφαρίζει στο 35ο λεπτό.

Ο ΠΑΣ γύρισε τούμπα το ματς με το πολύ όμορφο τέρμα του Τζίμα και έφερε την ΑΕΚ με την πλάτη στον τοίχο, ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου.

Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε νωρίς τις κινήσεις του από τον πάγκο κι οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κλείστηκαν στα καρέ τους, αναζητώντας κάποια αντεπίθεση. Οι αλλαγές άλλαξαν τη ροή του αγώνα, όπως επιθυμούσε ο τεχνικός της «Ένωσης», η οποία γύρισε το ματς σε διάστημα πέντε λεπτών, μέσα από δύο στημένες φάσεις.

Ο Μάνταλος εκτέλεσε πολύ όμορφα το φάουλ κι ο Πόνσε με κεφαλιά έκανε το 2-2 στο 69’, ενώ στο 74’ ο Λιούμπισιτς έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, μετά την κεφαλιά που πήρε ο Χατζισαφί σε εκτέλεση κόρνερ.

Το… κερασάκι στην τούρτα της ανατροπής έβαλε ο Πόνσε με το δεύτερο τέρμα του στο ματς, το οποίο ήρθε ξανά με κεφαλιά και τον Μάνταλο να δίνει ξανά την ασίστ.

Διαιτητής: Δημήτρης Μαλούτας
Κίτρινες: Τζίμας, Σούλης
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (57΄ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Χατζισαφί, Πήλιος (79΄ Μήτογλου), Σιμάνσκι (57΄ Γιόνσον), Άμραμπατ, Πινέδα, Ελίασον, Τσούμπερ (57΄ Μάνταλος), Γκαρσία (46΄ Πόνσε)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Σόρια, Τσαούσης, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Λιάσος, Ντεμίρ (64΄ Τουτού), Τζίνο (84΄ Μπεγκάλα), Ροζάλες (75΄ Κόντε), Τζίμας (75΄ Πανάγου), Λέο Μπατίστ