ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-2: VARβάτη γκέλα που τον στέλνει τέταρτο στα play offs

Super League, ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-2: VARβάτη γκέλα που τον στέλνει τέταρτο στα play offs

Super League: Ο Παναθηναϊκός έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στο Ηράκλειο, μένοντας στο 2-2 με τον ΟΦΗ, εξαιτίας μιας απόφαση του VAR Παπαπέτρου, που υπέδειξε πέναλτι το οποίο δέχθηκε ο διαιτητής Βεργέτης.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος χαμένος της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Super League. Ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον ΟΦΗ και θα μπει στα play offs ως τέταρτος.

Οι πράσινοι, ωστόσο, έχουν μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία για το πέναλτι με το οποίο ο Ισέκα έκανε το 2-1, καθώς ο VAR Παπαπέτρου κάλεσε τον διαιτητή Βεργέτη να δει τη φάση με τους Τσέριν και Λάρσον και δεν του έδειξε τα τρία ριπλέι που φαινόταν ότι δεν υπάρχει επαφή, αλλά το μοναδικό που είναι σε γωνία που φαινόταν να υπάρχει.

Παράλληλα οι πράσινοι διαμαρτύρονται για χέρι παίκτη του ΟΦΗ στο 97' σε προσπάθεια του Ιωαννίδη.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Ηράκλειο είχε δύο γκολ, αλλά δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Ο Παναθηναϊκός είχε μια ανούσια υπεροχή, αλλά ο ΟΦΗ σκόραρε στην πρώτη του ουσιαστικά επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ.

Στο 21' ο Χιμένεθ βρέθηκε έξω από την περιοχή, πέρασε εύκολα τον Ακαϊντίν και πλάσαρε για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του ματς μετά το γκολ που δέχθηκε και στο 35' στην πρώτη του ευκαιρία σκόραρε. Μετά από πολύ όμορφη ενέργεια του Μπερνάρ και κάθετη πάσα έβγαλε τον Ιωανννίδη τετ α τετ και εκείνος πλάσαρε τον Μπάουμαν για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός κι έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Στο 46' ο Μπακασέτας βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή αλλά έκανε στραβοκλωτσιά και έχασε μεγάλη ευκαιρία. Στο 52' ο Μπάουμαν απέκρουσε το σουτ του Παλάσιος, ενώ στο 54' ο Ιωαννίδης είχε δοκάρι.

Στο 62' ο Μπάουμαν απέκρουσε την κεφαλιά του Ακαϊντίν, ενώ στο 64' ο Μπακασέτας από εξαιρετική θέση, είδε τον Θοράρλισον να βάζει την κόντρα σωτήρια σε σουτ του. Στο 65' η κεφαλιά του Ούγκο έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 75’ έγινε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Λάρσον έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Τσέριν. Ο διαιτητής Βεργέτης έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας. Ο VAR Παπαπέτρου όμως μετά από ώρα εξέτασης όλων των ριπλέι κάλεσε τον ρέφερι να δει το μοναδικό που δεν είχε καλή προοπτική και φαινόταν να υπάρχει επαφή, την ώρα που σε άλλα τρία ριπλέι που έδειξε η Cosmote φαινόταν ότι δεν τον έχει ακουμπήσει.

Ο Βεργέτης έδωσε το πέναλτι και ο Ισέκα έκανε το 2-1 για τον ΟΦΗ.

Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήταν άμεση, με τον Σπόραρ να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 83’. Από χαμηλή σέντρα του Μαντσίνι, ο Σλοβένος φορ μπήκε στην πορεία της μπάλας και με απευθείας εκτέλεση ισοφάρισε εκ νέου για τους «πράσινους».

Στο 88’ από σέντρα του Μλαντένοβιτς, ο Σπόραρ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Λουκάο.

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

Κίτρινες: 25’ Τοράρινσον, 42’ Βούρος, 49’ Μπάκιτς, 80’ Αμπάντα, 81’ Ισέκα, 90’+3’ Λουκάο - 14’ Βαγιαννίδης, 25’ Μπακασέτας, 90’+5’ Ακαϊντίν

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Λάρσον, Τοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Μεγιάδο, Μπάκιτς (74’ Γκλάζερ), Μπακού (74’ Λουίζ Φελίπε), Αποστολάκης (59’ Αμπάντα), Χιμένεθ (59’ Ριέρα), Ισέκα (87’ Λουκάο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (70’ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (70’ Σπόραρ), Τσέριν, Παλάσιος (70’ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ιωαννίδης.