ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φορτσάρουν τώρα που πρέπει: Με ψυχολογία και καλή κατάσταση στην Εθνική, Μπακασέτας και Ιωαννίδης

Φορτσάρουν τώρα που πρέπει: Με ψυχολογία και καλή κατάσταση στην Εθνική, Μπακασέτας και Ιωαννίδης

Ήταν οι βασικοί λόγοι για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, σκόραραν και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στα σπουδαία ραντεβού της Εθνικής ομάδας για πρόκριση στο Euro 2024!

Το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είχε ελληνικό χρώμα. Κι αυτό γιατί το σπουδαίο ματς της πρεμιέρας των playoffs της Super League, το έκριναν οι κορυφαίοι Έλληνες παίκτες του «τριφυλλιού». Φώτης Ιωαννίδης και Τάσος Μπακασέτας. Ο πρώτος πέτυχε τα δύο γκολ που έδωσαν τη νίκη, ενώ ο δεύτερος ισοφάρισε το ματς και από δικό του σουτ προήλθε το γκολ προβαδίσματος των «πράσινων».

Ο Μπακασέτας ήθελε μια τόσο καλή εμφάνιση καθώς από τη στιγμή που έβαλε τη φανέλα του Παναθηναϊκού του έλειπε μια τόσο ηγετική παρουσία σε ματς των «πράσινων». Κάτι που προφανώς σε ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Από την άλλη ο Ιωαννίδης είχε απουσιάσει για καιρό με τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Βρήκε τα πατήματά του και έγινε ξανά ο φορ που κρίνει πράγματα για την ομάδα του, χωρίς να υπολογίζει ποιους έχει απέναντί του. Με τεράστια αυτοπεποίθηση κι ας έπαιζε ντέρμπι δίχως αύριο για τον σύλλογό του, στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου.

Η κατάσταση των δύο ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, είναι το καλύτερο μαντάτο για τα γαλανόλευκα. Επειδή τώρα οδηγούμαστε στη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας. Ο Πογέτ ζήτησε να αναβληθεί η 2η αγωνιστική, κάτι που έγινε.

Ο Μπακασέτας είναι αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας και ο Ιωαννίδης είναι πλέον το «βαρύ πυροβολικό» της. Το φορμάρισμα των δύο έρχεται την καλύτερη στιγμή. Μαζί και με την καλή τους ψυχολογία φυσικά, καθώς η παρουσία τους σε ένα ντέρμπι αιωνίων, μόνο τόνωση στην αυτοπεποίθησή τους θα αποτελέσει.

Η Εθνική Ελλάδας έχει μπροστά της το σπουδαίο ματς με το Καζακστάν στις 21 Μαρτίου. Ημιτελικός των πλέι οφ για το Euro 2024. Αν με το καλό νικήσει, θα κοντραριστεί εκτός έδρας με τον νικητή του Γεωργία-Λουξεμβούργο. Ο δρόμος μοιάζει βατός, αλλά χρειάζεται τεράστια προσοχή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η Ελλάδα θα έχει τον αρχηγό και ηγέτη της με ψυχολογία στα ύψη και εξαιρετικό αγωνιστικό ρυθμό. Το ίδιο και τον φορ της που πλέον αρχίζει να λογίζεται ως βασική επιλογή ανάμεσα στις καλές λύσεις που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο.