ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Περιζήτητος στη Γαλλία ο Φώτης Ιωαννίδης - Οι «μνηστήρες» και το νέο συμβόλαιο

Παναθηναϊκός: Περιζήτητος στη Γαλλία ο Φώτης Ιωαννίδης - Οι «μνηστήρες» και το νέο συμβόλαιο

Ο Φώτης Ιωαννίδης εμπλέκεται σε γαλλικό ρεπορτάζ με τις Ρεν και Λανς, αλλά ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να του ανανεώσει το συμβόλαιο και δεν συζητάει προτάσεις κάτω των 20 εκατ. ευρώ. 

Ο Φώτης Ιωαννίδης κάνει χρονιά καριέρας με τον Παναθηναϊκό και έχει στρέψει πάνω του όλα τα βλέμματα.

Όχι μόνο εντός Ελλάδας, αφού τα 20 γκολ και οι 7 ασίστ που μετρά σε όλες τις διοργανώσεις έχουν ξεσηκώσει αρκετούς συλλόγους του εξωτερικού.

Οι «μνηστήρες» είναι αρκετοί, με διάφορες ομάδες από Ιταλία και Γερμανία να έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον, ενώ ένα γαλλικό δημοσίευμα βάζει δυνατά στο κόλπο και ομάδες της Ligue 1.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρος και δεν έχει καμία διάθεση να παραχωρήσει τον Φώτη Ιωαννίδη. Εκτός κι αν φυσικά έρθει μια εξωπραγματική πρόταση άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διαφοροποιήσει τα δεδομένα.

Μάλιστα, το Τριφύλλι σκοπεύει να του προσφέρει άμεσα νέο συμβόλαιο, με βελτιωμένες απολαβές, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο step-up που έχει κάνει ο 24χρονος επιθετικός

Το jeunesfooteux.com με τίτλο «Ο Φώτης Ιωαννίδης παρακολουθείτε από ομάδες της Ligue 1, το προφίλ του ταιριάζει σε Ρεν και Λανς», πάντως, βάζει γερά στο παιχνίδι τους Γάλλους.

«Με 20 γκολ και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Φώτης Ιωαννίδης έχει μια γεμάτη σεζόν αγωνιζόμενος στον Παναθηναϊκό Αθηνών. Έχει παίξει και 8 φορές με την Εθνική Ελλάδας, ο πανίσχυρος 24χρονος σκόρερ συντάσσεται με τον συμπατριώτη του Βαγγέλη Παυλίδη που κάνει θαύματα στην ΑΖ Άλκμααρ.

Και όπως ο Παυλίδης, ο Ιωαννίδης παρακολουθείται στενά από ομάδες της Ligue 1. Όπως είχε γραφτεί στις εφημερίδες του Ρεν τον περασμένο χειμώνα, τον Έλληνα ποδοσφαιριστή "παρακολουθούν" δύο ομάδες της L1.

Αν και προς το παρόν δεν γνωρίζουμε περισσότερα για την ταυτότητα αυτών των συλλόγων, δεν θα ήταν περίεργο αν η Ρεν εξακολουθεί να είναι στη μάχη. Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο άρθρο, ο Ζουλιέν Στεφάν, του οποίου η ανανέωση έχει τεθεί στο τραπέζι, θα ήθελε να βασιστεί σε έναν πιο δυνατό σκόρερ για την επόμενη σεζόν.

Ένα προφίλ που ταιριάζει απόλυτα με τον Φώτη Ιωαννίδη, που είναι παίκτης με μεγάλο όγκο παιχνιδιού και που δεν πτοείται από την προσπάθεια. Ποιος άλλος σύλλογος της Ligue 1 θα μπορούσε να ενδιαφέρεται για τον Έλληνα; Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και το προφίλ του Φώτη Ιωαννίδη, θα μπορούσαμε να μπούμε στον πειρασμό να πούμε ότι η Λανς θα μπορούσε να είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους συλλόγους.

Φτάνοντας το περασμένο καλοκαίρι στη Λανς για 30 εκατομμύρια ευρώ από τη Μονπελιέ για να αντικαταστήσει τον Οπέντα, ο Γουάχι δεν πείθει. Σίγουρα ήταν πιο αποφασιστικός εδώ και αρκετές εβδομάδες, κυρίως με 4 γκολ και 1 ασίστ τις τελευταίες 6 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αλλά πιστεύουμε ότι θα δυσκολευτεί να σπάσει το ταβάνι του στο σύστημα του Φρανκ Χάισε.

Πράγματι, ο Γουάχι είναι λιγότερο δυνατός στα στηρίγματα και ζυγίζει πολύ λιγότερο σωματικά από τον Οπέντα. Ένας ισχυρότερος και πιο δυνατός επιθετικός θα μπορούσε επομένως να επιτρέψει στον Χάισε να έχει ποικιλία στην επίθεσή του. Εξ ου και το ενδιαφέρον προφίλ που έχει ο Φώτης Ιωαννίδης.

Με συμβόλαιο μέχρι το 2027 με τον Παναθηναϊκό ο 24χρονος Έλληνας επιθετικός εκτιμάται μεταξύ 15 και 20 εκατομμυρίων ευρώ από τον σύλλογό του. Σημειώστε ότι στο παιχνίδι είναι και γερμανικές και ιταλικές ομάδες», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.

Σχετικές ειδήσεις