ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τουρκία: Το άγριο ξύλο στο Τραμπζονσπόρ – Φενέρμπαχτσε έγινε γκράφιτι! | Το έσβησε ο Δήμος

Τραμπζονσπόρ - Φενέρμπαχτσε Τουρκία
Facebook / Hooligans TV

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο «Papara Park» της Τραπεζούντας, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Τραμπζονσπόρ με τη Φενέρμπαχτσε (αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Europa Conference League), καθώς εκατοντάδες οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο κι επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές και τα μέλη του τεχνικού τιμ των φιλοξενούμενων, που πανηγύριζαν τη μεγάλη νίκη τους με 3-2.

Οι παίκτες της Φενέρ, θέλοντας να υπερασπιστούν τη σωματική τους ακεραιότητα, επιτέθηκαν στους χούλιγκαν με κλωτσιές και γροθιές και για πολλά λεπτά το γήπεδο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τους αστυνομικούς και τους σεκιούριτι να παρεμβαίνουν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές είναι αυτή του Μπράιτ Οσαγί – Σαμουέλ να έχει βάλει κάτω έναν οπαδό των γηπεδούχων και να τον χτυπάει. Η συγκεκριμένη εικόνα έκανε τον γύρο του κόσμου, με τους φίλους της Φενέρ να το κάνουν και γκράφιτι, το οποίο συνόδεψαν με μια φράση: «Πολεμήστε όπως οι οπαδοί σας». Οι υπεύθυνοι του Δήμου, πάντως, έστειλε συνεργείο, για να «σβήσει» το συγκεκριμένο γκράφιτι.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Οσαγί – Σαμουέλ κι άλλοι τέσσερις ποδοσφαιριστές της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Europa Conference League, θα τεθούν αντιμέτωποι με την αθλητική δικαιοσύνη και κινδυνεύουν με βαριές ποινές, κάτι που ίσως επηρεάσει και τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Conference League.

Συγκεκριμένα, οι Οουστερβόλντε, Οσαγί, Ισμαήλ Γιουκσέκ, Φρεντ και Μπατσουαγί αναμένεται να κληθούν σε απολογία, όπως προβλέπει το άρθρο 44 του αθλητικού πειθαρχικού κώδικα στην Τουρκία και κινδυνεύουν με αποκλεισμό από τη δράση από τρεις μήνες έως έναν χρόνο.

Τουρκία Φενέρμπαχτσε
Tο γκράφιτι των οπαδών της ΦενέρμπαχτσεFacebook / Hooligans TV

Σχετικές ειδήσεις