ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έντονες αντιδράσεις στην Αγγλία για την αλλοίωση της σημαίας στη νέα φανέλα

Έντονες αντιδράσεις στην Αγγλία για την αλλοίωση της σημαίας στη νέα φανέλα

Το μπλε που μπήκε στο σταυρό του Αγίου Γεωργίου που υπάρχει στην αγγλική σημαία, έχει γίνει viral στην Αγγλία με έντονες αντιδράσεις προς την Ομοσπονδία και τον αθλητικό προμηθευτή.

Η νέα εμφάνιση της Εθνικής Αγγλίας, είναι αυτή που θα φορεθεί και στο Euro 2024. Σε αυτή, όμως, υπάρχει κάτι που έχει ξεσηκώσει τους πάντες στο νησί. Κι αυτό αφορά το σταυρό που βρίσκεται στο πίσω μέρος του γιακά. Εκεί λοιπόν, αντί για τον κλασικό κόκκινο σταυρό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στη σημαία της Αγγλίας, έχει προστεθεί και μπλε χρώμα.

Η επιλογή αυτή της Ομοσπονδίας της χώρας και της Nike που ντύνει τα «λιοντάρια», εξόργισε την πλειοψηφία των φιλάθλων στην Αγγλία. Ήδη έχουν γίνει viral οι πολλές αντιδράσεις τους στα social media, με απαίτηση για αλλαγή του συγκεκριμένου εμβλήματος.

Παράλληλα, έντονες είναι οι αντιδράσεις και για τη σκούρα μπλε δεύτερη εμφάνιση. Το χρώμα μοιάζει αρκετά με αυτό της Σκωτίας, κάτι που δεν άρεσε σε πολλούς Άγγλους. Η φράση «δεν έχουμε μπλε στη σημαία μας», χρησιμοποιείται από πολλούς.

Πάντως, απ’ την Ομοσπονδία και τον αθλητικό προμηθευτή της Αγγλίας, τονίζουν πως δε θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Δικαιολογώντας την επιλογή αυτή επειδή κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 1966, όταν η χώρα κατέκτησε το μοναδικό μεγάλο τουρνουά της ιστορίας της.