ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γερμανία έτοιμη για Euro, νίκησε μέσα στη Γαλλία

Γερμανία έτοιμη για Euro, νίκησε μέσα στη Γαλλία

Στη Λιόν η Γερμανία «άλωσε» την έδρα της Γαλλίας, επικρατώντας 2-0 με γκολ των Βιρτζ και Χάβερτζ – Ενθαρρυντικά μηνύματα οι διοργανωτές του Euro 2024, αποδοκιμασίες για τους γηπεδούχους! 

Ακόμη και σε φιλική αναμέτρηση, το να πάρει κανείς «διπλό» στη Γαλλία δεν είναι απλή υπόθεση. Στη Λιόν οι Γερμανοί του Νάγκελσμαν τα κατάφεραν εξαιρετικά, επικρατώντας με 2-0 σε ένα απ’ τα κορυφαία φιλικά των ημερών. Με τις δύο ομάδες να έχουν φυσικά το βλέμμα στραμμένο στην τελική φάση του Euro 2024.

Οι διοργανωτές της τελικής φάσης, μάλιστα, έδειξαν έστειλαν ενθαρρυντικά μηνύματα, καθώς αναζητούν και την αυτοπεποίθηση πέραν όλων των άλλων. Το σκορ για τα «πάντσερ» άνοιξε μόλις στο 7ο δευτερόλεπτο! Ο Βιρτζ ήταν αυτός που έκανε το 0-1 πριν καλά-καλά καταλάβουν οι Γάλλοι πως άρχισε η αναμέτρηση.

Το 0-2 ήρθε στο 49’ με τον Χάβερτς, ο οποίος και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη της Γερμανίας επί των Γάλλων και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» τους.

Μάλιστα οι φίλοι των "τρικολόρ" προβληματίστηκαν έντονα και έφτασαν στο σημείο να αποδοκιμάσουν με το τέλος της αναμέτρησης!

ΓΑΛΛΙΑ: Σαμπά, Κούντε (61' Κλος), Παβάρ, Ουπαμεκανό, Λ. Ερναντέζ (61' Τ. Ερναντέζ), Εμερί (61' Καμαβινγκά), Τσουαμενί (74' Φοφανά), Ραμπιό, Ντεμπελέ (82' Κολό Μουανί), Τουράμ (61' Ζιρού), Εμπαπέ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τερ Στέγκεν, Κίμιχ, Ταχ, Ρίντιγκερ, Μίτελσταντ, Άντριχ, Κρόος, Μουσιάλα (80' Φίλκρουγκ), Γκουντογκάν (72' Μίλερ), Βιρτζ (72' Φίριχ), Χάβερτς (80' Ουντάβ).