ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: «Βύθισε» την Κηφισιά ο Βόλος - «Καθάρισε» ο Πανσερραϊκός | Η βαθμολογία

Super League: «Βύθισε» την Κηφισιά ο Βόλος - «Καθάρισε» ο Πανσερραϊκός | Η βαθμολογία
Eurokinissi

Super League: Σπουδαία νίκη πήρε ο Βόλος, διαλύοντας 4-1 την Κηφισιά για τη 2η αγωνιστική των play outs και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή - Απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη ο Πανσερραϊκός με το 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Βόλος ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι παραμονής της 2ης αγωνιστικής των play outs, μετά τη νίκη του 4-1 επί της Κηφισιάς στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στους 25 βαθμούς και είναι στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη που παρέμεινε η αθηναϊκή ομάδα.

Το παιχνίδι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους «κυανέρυθρους», καθώς μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με το σουτ του Κόμπα. Μάλιστα, στο 11’ ο Βόλος πήρε σημαντικό προβάδισμα, μια και ο Γκαρσία με κεφαλιά, διαμόρφωσε το 2-0.

Ωστόσο, στο 33’ η Κηφισιά μπήκε και πάλι στη διεκδίκηση του αγώνα, μια και ο Κρισιούμα έκανε το γύρισμα και ο Οζέγκοβιτς σκόραρε απέναντι στην πρώην ομάδα του, μειώνοντας 2-1. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στα επόμενα λεπτά και στο 41’ ο Σέρβος φορ απείλησε και πάλι, αλλά ο Κόβατς απέκρουσε, κάτι που έκανε και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους στο τετ-α-τετ με τον Σναϊντερλάν.

Όμως, από τη στιγμή που η Κηφισιά δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσια, το… πλήρωσε στην αμέσως επόμενη φάση, καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Γκαρσία με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το 3-1.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για ένα γρήγορο γκολ, όμως, όσο περνούσαν τα λεπτά, οι γηπεδούχοι πήραν… μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Μύγα (67’) και Σιέλη (68’) και στο 85’ ο Μωραΐτης που είχε περάσει νωρίτερα στο ματς, με κοντινή προσπάθεια «έγραψε» το 4-1.

Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό, η Κηφισιά κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καλογερόπουλου στον Οζέγκοβιτς, ο «παθών» ανέλαβε την εκτέλεση της… εσχάτης των ποινών, αλλά ο Κόβατς έμεινε στη θέση του και απέκρουσε. Στο 92’ ο Ντε Καμπς άφησε τον Βόλο με παίκτη λιγότερο, μια και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Λούνα, Σιέλης, Ντε Καμπς, Μπερτόλιο – Μιλίσεβιτς, Τζανάτζια, Οζέγκοβιτς, Μπαρμπόσα.

Κόκκινες: Ντε Καμπς (90+2’)

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Γκλάβτσιτς (90’+3’ Τρουιγέ), Ντε Καμπς, Κόμπα (71’ Μπερτόλιο), Μύγας, Ασεχνούν, Γκαρσία (82’ Μωραϊτης).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κωνσταντίνος Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν, Τεϊσέιρα, Μιλίσεβιτς (79’ Γιόβαντσιτς), Γκόμπελιτς (46’ Τεττέη), Τσανάτζια (63’ Πρίτσας), Οζέγκοβιτς, Σναϊντερλέν (63’ Σολόα), Μενέντες (46’ Κλωναρίδης), Μπιφουμά, Μπαρμπόσα.

Έδιωξε το όποιο άγχος ο Πανσερραϊκός

Την πρώτη του νίκη πήρε στα Playouts της Super League ο Πανσερραϊκός. Η ομάδα των Σερρών για τη 2η αγωνιστική επιβλήθηκε του Αστέρα Τρίπολης με 2-0. Σε ματς το οποίο ουσιαστικά δεν βρήκε αντιμέτωπους αντιπάλους που «καίγονταν» για τους βαθμούς, απλά οι γηπεδούχοι ήθελαν να έχουν το… κεφάλι τους ήσυχο.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ανέβηκε στους 30 βαθμούς και είναι πάντα 9η, μειώνοντας την απόσταση απ’ τον Αστέρα Τρίπολης στον 1 βαθμό, καθώς οι Αρκάδες έμειναν στους 31.

Ο Αστέρας είχε δοκάρι στο 6’ με τον Μιριτέλο. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν τα δοκάρια στο 40’ με τον Διαμαντή να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο. Στο 58’ μετά από υπόδειξε του VAR και εξέταση από τον διαιτητή, υποδείχθηκε πέναλτι σε χέρι του Γιαμπλόνσκι. Ο Ουάρντα ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 1-0.

Στο 74’ οι Σερραίοι «καθάρισαν» το ματς όταν από κόρνερ του Ουάρντα δεν έδιωξε κανείς, η μπάλα έφτασε στον Αυλωνίτη που με σουτ έκανε το 2-0! Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Καστοριάς)

Κίτρινες: Διαμαντής, Αυλωνίτης – Χριστόπουλος, Σουρλής, Παλάσιος, Καστάνιο, Καλτσάς, Μάντζης, Άλβαρες.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Μπέργκστρομ, Διαμαντής (46’ Αυλωνίτης), Πεταυράκης, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα (82’ Ουεντραόγκο), Στάικος, Γούλερι (66’ Τομάς), Ουάρντα, Χατζηστραβός (66’ Σοφιανός), Μπετανκόρ (75’ Άλεξιτς).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Χριστόπουλος (60’ Ατιένθα), Καστάνιο, Άλβαρες, Γκαρσία, Αλάγκμπε (79’ Γκος), Σουρλής (46’ Γιαμπλόνσκι), Παλάσιος (60’ Κρέσπι), Μπαρτόλο (79’ Μάντζης), Καλτσάς, Μιριτέλο.

Όρθιος στους «Ζωσιμάδες» ο Παναιτωλικός

Τα… όνειρα του ΠΑΣ Γιάννινα για αποφυγή του υποβιβασμού «έκοψε», σε μεγάλο βαθμό, ο Παναιτωλικός, μετά το 1-1 στους «Ζωσιμάδες» για τη δεύτερη αγωνιστική των play outs.

Οι Ηπειρώτες «καίγονταν» για τη νίκη και συνάμα το «τρίποντο», ούτως ώστε να μειώσουν την απόσταση από τις ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία. Όμως, οι Αγρινιώτες κατάφεραν να φύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας από τα Ιωάννινα, κράτησαν τους γηπεδούχους σε απόσταση 5 βαθμών και αύξησαν την απόσταση από τη Κηφισιά στους 2 πόντους.

Το παιχνίδι είχε έντονο ρυθμό από τα πρώτα λεπτά. Στο 5’ ο Παναιτωλικός σκόραρε με την προβολή του Καρέλη, όμως, έπειτα από τον έλεγχο του VAR ακυρώθηκε, μια και ο Έλληνας φορ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στην συνέχεια, οι Ηπειρώτες ανέβασαν… ρυθμούς, απείλησαν με Τζίνο (7’) και Παμλίδη (13’) και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 25ο λεπτό, με το όμορφο πλασέ του Πέδρο Κόντε στο «παραθυράκι» του Τσάβες για το 1-0.

Στο δεύτερο λεπτό, ο ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε χώρο στον Παναιτωλικό, θέλοντας να διαφυλάξει το προβάδισμα που είχε, οι Αγρινιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 65’ με τον Μαυρία, αλλά πέντε λεπτά αργότερα, ο Έλληνας άσος έκανε τη σέντρα και ο Ντίας με κεφαλιά «ψαράκι» στο δεύτερο δοκάρι διαμόρφωσε το 1-1.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ, όμως κι αυτό ακυρώθηκε, μια και έπειτα από την εξέταση του VAR, ο Μπακάκης στην αρχή της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ.

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

Κίτρινες: Τζίμας – Μλάντεν.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Σόρια, Κιάκος (78’ Τσαούσης), Εραμούσπε, Παντελάκης, Τζίνο (87’ Ροζάλες), Καραχάλιος, Ριένστρα (71’ Τζίμας), Παμλίδης, Ροσέρο (71’ Μπατίστ), Κόντε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μλάντεν (55’ Πέρες), Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Τσιγγάρας (66’ Λομονάκο), Χατζηθεοδωρίδης (66’ Ντουάρτε), Χουάνπι (87’ Λιάβας), Καρέλης, Ντίαζ (87’ Μπακάκης).

Δεν «Χ»αλάστηκαν ΟΦΗ και Ατρόμητος

Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε το ματς του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο στο «Γεντί Κουλέ», αποτέλεσμα που… βόλεψε και τους δύο «μονομάχους».

Το παιχνίδι ήταν «μοιρασμένο», καθώς ο ΟΦΗ ήταν αυτός που κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας τρεις ευκαιρίες να σκοράρει, αρχικά με τους Ριέρα (4’), Τοράλ (14’) με τον Μαρκετζάνι να ενεργεί σωστά σε αμφότερες τις περιπτώσεις και εν συνεχεία και πάλι με τον Τοράλ (32’) αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.

Ο Ατρόμητος είχε την καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους στο 40’ με την κεφαλιά του Βαλένσια να χτυπά στο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Οι Κρητικοί μπήκαν καλύτερα και στο δεύτερο μέρος, με την κεφαλιά του Ριέρα να περνάει άουτ, αλλά οι Περιστεριώτες έβγαλαν αντίδραση, απείλησαν στο 55’ με τον Κούντε και στο 74’ με τον Γκονζάλες.

Μάλιστα, η ομάδα του Σάσα Ίλιτς είχε δύο ακόμα δοκάρια, αρχικά στο 85’ σε σουτ του Βέργου και εν συνεχεία σε κεφαλιά του Ασεβέδο στο επόμενο λεπτό.

Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπάλας (Ηπείρου)

Κίτρινες: Μαρινάκης, Βούρος, Φελίπε – Γκονζάλες, Αθανασίου, Βαλένσια, Καμαρά, Κούντε.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Αμπάντα (79’ Θοράρινσον), Βούρος, Λαμπρόπουλος, Μεγιάδο (67’ Φελίπε), Γκαγέγκος, Μπάκου (67’ Αποστολάκης), Τοράλ (61’ Μπάκιτς), Ριέρα (79’ Θεοδοσουλάκης), Λέγια Ισέκα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Κούντε (89’ Έρλινγκμαρκ), Γκονζάλες, Καμαρά, Βαλένσια (89’ Τζοβάρας), Αντζιέλσκι (61’ Βέργος), Βρακάς (72’ Ρομπάιγ).

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των Play Outs:

  • Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2-0
  • Βόλος - Κηφισιά 4-1
  • ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 1-1
  • ΟΦΗ - Ατρόμητος 0-0

Η βαθμολογία των Play Outs της Super League:

  1. Ατρόμητος 32
  2. Αστέρας Τρίπολης 31
  3. Πανσερραϊκός 30
  4. ΟΦΗ 27
  5. Βόλος 25
  6. Παναιτωλικός 24
  7. Κηφισιά 22
  8. ΠΑΣ Γιάννινα 19

Σχετικές ειδήσεις