ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3: Τον έβγαλε «νοκ άουτ» και πάει για τίτλο (vids)

Super League, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3: Τον έβγαλε «νοκ άουτ» και πάει για τίτλο (vids)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Διπλό κορυφής για τον Δικέφαλο πριν το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, επικράτησε 3-2 στη Λεωφόρο με γκολ των Ντεσπόντοφ, Τόμας και Σβαμπ και ήρωα τον Κοτάρσκι.

Σπουδαίο «διπλό» του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για τη 2η αγωνιστική των playoffs της Super League.

Με γκολ των Ντεσπόντοφ, Τόμας και Σβαμπ (με πέναλτι), ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-3, τη στιγμή που για τους πράσινους σκόραρε δύο φορές ο Μπερνάρ.

Το σχήμα του Φατίχ Τερίμ με δύο επιθετικούς και τον Βαγιαννίδη να είναι ουσιαστικά μόνος του στη δεξιά πλευρά, αφού ο Μπακασέτας συνέκλινε προς τον άξονα, δεν δούλεψε στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να σκοράρει δύο φορές με επιθέσεις από την αριστερή του πλευρά.

Στην επανάληψη ο Τούρκος τεχνικός το άλλαξε με τρεις αλλαγές (Παλάσιος, Πέρεθ και Χουάνκαρ) και το σύνηθες 4-3-3 να επανέρχεται, αλλά ο Δικέφαλος με ήρωα τον Κοτάρσκι κράτησε το υπέρ του σκορ και πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 3-2 που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας πριν από το ΑΕΚ - Ολυμπιακός.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έμεινε μακριά από την κορυφή και θα παίξει την Τετάρτη (3/4) το τελευταίο του χαρτί για να μείνει «ζωντανός» κόντρα στην ΑΕΚ.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση, καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Τόμας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Παναθηναϊκού από τη δεξιά πλευρά της άμυνας, έκανε την κούρσα, κέρδισε κόντρα κι έβγαλε τη σέντρα για τον Ντεσπόντοφ που σκόραρε με δεξί σουτ για το 0-1.

Οι «πράσινοι» πήραν την κατοχή της μπάλας στα πόδια του, χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικός, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έβρισκαν χώρους και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις με Τόμας και Κεντζιόρα, αλλά ο Ντραγκόβσκι απέκρουσε σωτήρια.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 29’, όταν μετά από προσπάθεια του Κώτσιρα και προσωρινή απομάκρυνση του Κεντζιόρα, ο Μπερνάρ με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, είχε απάντηση και μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Μεϊτέ και κάθετη προς τον Μουργκ στην πλάτη του Βαγιαννίδη, ο Αυστριακός γύρισε προς τον ολομόναχο Τόμας, που την έσπρωξε στα δίχτυα με προβολή για το 1-2, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τερίμ άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3, αλλά ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει εντυπωσιακά το κοντινό πλασέ του Μπράντον Τόμας, ενώ στο 52’, μετά από ωραία ανάπτυξη του Παναθηναϊκού από τα αριστερά και παράλληλο γύρισμα προς τον Ιωαννίδη, ο Έλληνας φορ πλάσαρε μεμιάς, με τη μπάλα να βρίσκει στον Παλάσιος, να αλλάζει λίγο πορεία και να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι και να φεύγει έξω.

Στο 57’ ο Κοτάρσκι έδιωξε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Μπακασέτα, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η επέμβασή του στην κοντινή κεφαλιά του Γεντβάι στο 68’. Στο 83’ ο Κοτάρσκι «νίκησε» ξανά τον Μπακασέτα.

Στο 89' ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε διπλή προσπάθεια του Σαμάτα. Ο Ντραγκόφσκι έδιωξε το πρώτο πλασέ του φορ του ΠΑΟΚ, όμως στη δεύτερη προσπάθεια του Σαμάτα, ο Παλάσιος έδιωξε με το χέρι πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή. Ο Αργεντινός αποβλήθηκε, ο Σβαμπ δεν λάθεψε απ’ την άσπρη βούλα κι έκανε το 1-3 για τον ΠΑΟΚ.

Στο 90’+2’, από ασίστ του Γερεμέγεφ, ο Μπερνάρ πάτησε στην περιοχή κι εκτέλεσε εύστοχα για το 2-3, όμως ο Παναθηναϊκός δεν είχε πλέον άλλο χρόνο στη διάθεσή του για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Διαιτητής: Μίκελ Ρέντερ (Δανία)

Κίτρινες: 53’ Κώτσιρας - 9’ Ντεσπόντοφ, 31’ Κεντζιόρα, 65’ Κοτάρσκι, 73’ Σαμάτα, 90’+5’ Κουλιεράκης

Αποβολές: 88’ Παλάσιος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (46’ Ρουμπέν), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (46’ Χουάνκαρ), Τσέριν (79’ Γερεμέγεφ), Κώτσιρας, Μπερνάρ, Μπακασέτας, Σπόραρ (46’ λ.τρ. Παλάσιος), Ιωαννίδης.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι Ότο (77’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα (46’ Νάσμπεργκ), Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (61’ Αντρ. Ζίβκοβιτς), Μουργκ (61’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον Τόμας (72’ Σαμάτα).