ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αργεντινή: «Πόλεμος» στο Ροζάριο, αποχώρησε αιμόφυρτος παίκτης της Πενιαρόλ - Σκληρές εικόνες

Αργεντινή: «Πόλεμος» στο Ροζάριο, αποχώρησε αιμόφυρτος παίκτης της Πενιαρόλ - Σκληρές εικόνες

Νέο περιστατικό ακραίας οπαδικής βίας στο Ροζάριο της Αργεντινής, μετά το τέλος του αγώνα με την Πενιαρόλ για το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ο Μάξι Ολιβέιρα, ποδοσφαιριστής της Πενιαρόλ, δέχθηκε μια πέτρα στο πρόσωπο από τους οπαδούς της Ροζάριο Σέντραλ, στο τέλος του αγώνα για το Κόπα Λιμπερταδόρες, που βρήκε νικήτρια την ομάδα της Αργεντινής με 1-0.

Η άγρια ​​και αιματηρή επίθεση σημειώθηκε όταν οι παίκτες της Πενιαρόλ πήγαν προς το πέταλο που βρίσκονται οπαδοί της ομάδας τους για να τους χαιρετήσουν.

Οι οπαδοί της Ροζάριο Σεντράλ άρχισαν να πετούν αντικείμενα από τις εξέδρες του σταδίου Gigante de Arroyito, με μια μεγάλη πέτρα να χτυπά στο ζυγωματικό τον Μάξι Ολιβέιρα.

Ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής γέμισε αίματα στο πρόσωπο και έξαλλος πήγε προς το μέρος των οπαδών για να τους αντιμετωπίσει και χρειάστηκε να τον συγκρατήσουν οι συμπαίκτες του.

«Ο Μάξι λιποθύμησε για μια στιγμή. Του πέταξαν μια πέτρα οι οπαδοί της Ροζάριο Σέντραλ», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Πενιαρόλ, Χούλιο Τροτσάνσκι μετά το παιχνίδι.

«Πήγαμε να χαιρετίσουμε τον κόσμο μας όπως κάνουμε συνήθως σε κάθε παιχνίδι, να τους ευχαριστήσουμε που ήρθαν εδώ, που μας ενθάρρυναν και μας υποστήριξαν. Ο κόσμος της Ροζάριο ήταν νευρικός. Ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο γιατί δεν ήταν καθόλου καλό. Ένας παίκτης πληγώθηκε. Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι τίποτα σοβαρό και ότι θα είναι καλά. Είναι κάτι πολύ άσχημο και ελπίζουμε να μην συμβεί ξανά», ανέφερε ο ποδοσφαιριστής της Πενιαρόλ, Λούκας Ερνάντεζ.

Ο Μάξι Ολιβέιρα χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ιατρικό κέντρο για να περιποιηθεί τα τραύματά του και να υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις.

Λίγες ώρες μετά έγραψε στα social media: «Είμαι καλά, ευχαριστώ για τα μηνύματα. Πέρα από τον πόνο και μερικά ράμματα, όλα είναι καλά. Πληγωμένοι από το αποτέλεσμα αφού πιστεύουμε ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω. Αλλά με πολύ θυμό για την τρομερή αντιμετώπιση που έχουν οι οπαδοί μας, οι άνθρωποι μας. Κρίμα, αλλά όλοι μαζί, θα παλέψουμε παντού. Πενιαρόλ και τίποτα άλλο».

Θυμίζουμε, πως στην Αργεντινή υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την εγκληματικότητα στο Ροζάριο, με πιο πρόσφατο περιστατικό τις απειλές προς την οικογένεια του Άνχελ Ντι Μαρία, αλλά και παλιότερα του Λιονέλ Μέσι.

Σχετικές ειδήσεις