ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κυπελλούχος Ισπανίας η Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σήκωσε το 24ο Copa Del Rey

Κυπελλούχος Ισπανίας η Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σήκωσε το 24ο Copa Del Rey

Σε έναν τελικό που «έσπασε» καρδιές και κρίθηκε στα πέναλτι, η Μπιλμπάο επικράτησε 4-2 της Μαγιόρκα (1-1 κ.δ. και παράταση) κατακτώντας το κύπελλο Ισπανίας μετά από 40 χρόνια!

Το 1984 ήταν η χρονιά που η Αθλέτικ Μπιλμπάο είχε κατακτήσει το κύπελλο Ισπανίας για 23η φορά. Χρειάστηκε αναμονή 40 ετών για να έρθει το 2024 και να σηκώσει ξανά το καμάρι των Βάσκων το Copa Del Rey. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στον τελικό της Σεβίλλης με την Μαγιόρκα, χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να πανηγυρίσει.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1. Οι νησιώτες μάλιστα προηγήθηκαν στο ματς απόλυτα δίκαια. Στο 21’ ο Ντάνι Ροντρίγκες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στη Μαγιόρκα.

Τα «λιοντάρια» της χώρας των Βάσκων πήραν τα ηνία και ισοφάρισαν στο 50’ με τον Σανθέτ να κάνει το 1-1. Οι όποιες ευκαιρίες ακολούθησαν δεν έφεραν αποτέλεσμα, το ημίωρο της παράτασης πέρασε επίσης χωρίς να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.

Στη… ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι Μορλάνες και Ράντονιτς αστόχησαν για τη Μαγιόρκα, η Αθλέτικ σκόραρε στις δικές της εκτελέσεις κι έτσι με 4-2 πανηγύρισε το 24ο κύπελλο της ιστορίας της, δίνοντας έναυσμα για έξαλλα πανηγύρια στις χιλιάδες των Βάσκων που ταξίδεψαν στη Σεβίλλη, αλλά και στο Μπιλμπάο φυσικά.