ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Άρης - Παναθηναϊκός 0-2: «Ζωγράφισε» ο Σπόραρ, τον «κράτησε» ο Γεντβάι!

Super League, Άρης - Παναθηναϊκός 0-2: «Ζωγράφισε» ο Σπόραρ, τον «κράτησε» ο Γεντβάι!

Άρης - Παναθηναϊκός: Χάρη σε ένα εκπληκτικό πλασέ του Σπόραρ στο 62', μια απίθανη επέμβαση του Γεντβάι στο 91' και αυτογκόλ του Μπράμπετς στο 92', το Τριφύλλι πέρασε νικηφόρα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-0 και διατήρησε τις ελπίδες του για κατάκτηση του τίτλου.

Μεγάλη νίκη που τον κρατάει γερά μέσα στο κόλπο του τίτλου της Super League πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο «Κλεάνθης Βικελίδης»!

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ επικράτησε με 2-0 απέναντι σε έναν πολύ καλό Άρη και μια διαιτησία που προκάλεσε μεγάλα και δικαιολογημένα παράπονα.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές ο Άντραζ Σπόραρ, ο οποίος άνοιξε το σκορ με ένα απίθανο πλασέ στο 62ο λεπτό, ενώ ο Τιν Γεντβάι ήταν αυτός που τον κράτησε όρθιο με μια τρομερή επέμβαση πάνω στη γραμμή στο 91'. Για να σφραγίσει τη σπουδαία νίκη το αυτογκόλ του Μπράμπετς στο 92' ύστερα από προσπάθεια του Τζούρισιτς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο αγώνας είχε πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν είχε γκολ.

Στο 12' ο Μάνου Γκαρθία τροφοδότησε τον Λορέν Μορόν, όμως το μακρινό σουτ του Ισπανού φορ ήταν άστοχο. Ίδια κατάληξη είχε ένα λεπτό αργότερα η προσπάθεια του Φώτη Ιωαννίδη, όπως και το φάουλ του Τάσου Μπακασέτα στο 15’.

Ο Ντραγκόβσκι ήταν σε ετοιμότητα στα σουτ των Μορόν (16’) και Μάνου (17’), αλλά και στη συνέχεια στις προσπάθειες του Λέισμαν (33’), του Μορόν (35’) και του Φεράρι (40’).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φατίχ Τερίμ έκανε πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό, βάζοντας τον Σπόραρ δίπλα στον Ιωαννίδη. Και ο Σλοβένος τον δικαίωσε στο 62'. Μετά από λάθος του Μπράμπετς, ο Μπερνάρ του έκανε την πάσα και αυτός με υπέροχο πλασέ έκανε το 0-1.

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε κι εκείνος σε αλλαγές, αλλάζοντας το σχήμα για τα τελευταία 20 λεπτά. Φάσεις, ωστόσο, οι «κίτρινοι» δεν μπόρεσαν να φτιάξουν, με τους «πράσινους» να κρατούν το «μηδέν», χάρη και στην ηρωική προσπάθεια του Γέντβαϊ στο 91', καθώς έσωσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Για να έρθει στις καθυστερήσεις το 0-2! Σε αντεπίθεση κι έπειτα από σέντρα του Μλαντένοβιτς, ο Τζούρισιτς έκανε την προβολή, ο Κουέστα απέκρουσε, αλλά ο Μπράμπετς, με τη φόρα που είχε, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Αλεκσάνταρ Στάβρεφ (Βόρεια Μακεδονία)

Κίτρινες: Μορόν, Οντουμπάτζο – Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Τσέριν.

ΆΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμβοντό (59’ Βερστράτε), Νταρίντα (73’ Τζούρασεκ), Μάνου Γκαρθία (73’ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (73’ Ανσαριφάρντ), Μορόν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (77’ Μλαντένοβιτς), Ιωαννίδης (90’+1’ Βέρμπιτς), Μπακασέτας (88’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (77’ Τζούρισιτς), Τσέριν, Γέντβαϊ, Παλάσιος (46’ Σπόραρ), Αράο, Ακαϊντίν.

Σχετικές ειδήσεις