ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Conference League, Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 3-2: Μικρό προβάδισμα πρόκρισης

Conference League, Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 3-2: Μικρό προβάδισμα πρόκρισης

Conference League: Προηγήθηκε με τρία γκολ διαφορά ο Ολυμπιακός, αλλά η Φενέρ τον «πλήγωσε» με δύο τέρματα και ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης – Τα πάντα θα κριθούν στη μεγάλη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης.

Ονειρική βραδιά για 65 λεπτά στο Φάληρο για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, με τους Τούρκους όμως να μένουν ζωντανοί στο παιχνίδι της πρόκρισης. Αυτή ήταν η εικόνα του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του Conference League. Με τους Πειραιώτες να επικρατούν 3-2 και να έχουν μικρό προβάδισμα πρόκρισης.

Το ματς κυλούσε εξαιρετικά για τους «ερυθρόλευκους» που εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της Φενέρ λόγω της πίεσης που άσκησαν. Έτσι βρήκαν τις φάσεις και πέτυχαν τρία γκολ για ένα ξεκάθαρο προβάδισμα. Όμως η ποιότητα των Τούρκων είναι τέτοια που δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Έτσι στην τελική ευθεία οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-2 και πίεσαν για την ισοφάριση μέχρι το τέλος. Τελικά η νίκη είναι που μετράει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μπορεί να μείνει όρθιος στην Κωνσταντινούπολη για να πάρει την μεγάλη πρόκριση!

Οι Τούρκοι άρχισαν το ματς με απειλή στο 4’, όταν από σέντρα του Τάντιτς και προσπάθεια του Τζέκο, ο Κάρμο έδιωξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά λεπτά ξανά ο Βόσνιος απείλησε, με τον Τζολάκη να κρατάει το μηδέν.

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη του προσπάθεια ουσιαστικά, άνοιξε το σκορ στο 8’! Με γκολάρα του Κώστα Φορτούνη. Ο Σογιοντσού έκανε λάθος απ’ την πίεση του Μασούρα, ο Φορτούνης εκτός περιοχής έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ για το 1-0!

Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν ξανά απειλητικοί στο 16’ με τον Γιόβετιτς να σουτάρει και ο Σογιοντσού να τον σταματά. Στο 27’ οι Πειραιώτες με την κεφαλιά του Κάρμο είχαν νέα ευκαιρία, αλλά ο Λιβάκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού δεν άργησε να έρθει. Στο 32’ ο Φορτούνης έκανε εκπληκτική ασίστ στον Γιόβετιτς, με τον Μαυροβούνιο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η Φενέρ κέρδισε φάουλ σε εξαιρετικό σημείο. Ο Καχβετσί ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ. Με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται στο 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τους γηπεδούχους να έχουν ορμή στο παιχνίδι τους. Στο 51’ μάλιστα έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Η Φενέρ έκανε συνεχόμενα λάθη, ο Ελ Κααμπί βγήκε τετ α τετ, αλλά νικήθηκε απ’ τον Λιβάκοβιτς.

Τελικά το 3-0 ήρθε στο 57’. Η πίεση του Ολυμπιακού που οδηγούσε σε λάθη τη Φενέρ, έφερε ένα ακόμη, με τον Τσικίνιο να γίνεται αποδέκτης εντός περιοχής και να σκοράρει το τρίτο τέρμα των «ερυθρόλευκων»!

Ο Τζολάκης σε δύο περιπτώσεις που ακολούθησαν, κράτησε το μηδέν. Η δεύτερη ήταν με τον Τζέκο αρχικά και τον Σιμάνσκι στη συνέχεια, να μην μπορούν να τον νικήσουν στο 63ο λεπτό.

Τρία λεπτά μετά, οι Τούρκοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Ρέτσος έκανε το μαρκάρισμα στον Οσαγί Σαμουέλ και ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση. Ο Τάντιτς στο 68’ ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Δύο κεφαλιές από Ελ Κααμπί και Κάρμο δεν έφεραν αποτέλεσμα και το ματς έφτασε στο 74’. Ο Καχβετσί πέτυχε και δεύτερο γκολ για τους φιλοξενούμενους, όταν βρέθηκε απέναντι απ’ τον Τζολάκη και τον νίκησε για το 3-2.

Η κεφαλιά του Καχβετσί στο 84’ έφυγε άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Σιμάνσκι σούταρε, με τον Ιμπόρα να επεμβαίνει σωτήρια. Η μεγάλη φάση για τους Τούρκους ήρθε στο 90+4’. Με τον Ορτέγκα να σώζει τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια του Μπονούτσι! Κάπως έτσι το ματς ολοκληρώθηκε στο 3-2 για τους «ερυθρόλευκους».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρέτσος, Μασούρας - Καχβετσί, Φρεντ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (84΄ Ιμπόρα), Μασούρας (87΄ Κίνι), Γιόβετιτς (82΄ Όρτα), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (87΄ Ελ Αραμπί)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ισμαήλ Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσάγι-Σάμουελ, Σογιουντσού, Μπεκάο (84΄ Μπονούτσι), Ουστερβέλντε (45΄ Καντίογλου), Ζάιτς (62΄ Φρεντ), Κρούνιτς (62΄ Γιουκσέκ), Σιμάνσκι, Καχβετσί, Τάντιτς, Τζέκο