ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 0-1: «Διπλό» καταδίκη

Super League, ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 0-1: «Διπλό» καταδίκη

Super League: Ο Αστέρας Τρίπολης με γκολ στις καθυστερήσεις επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 και ουσιαστικά τον στέλνει στον υποβιβασμό.

Αδιάφορος ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά με τη νίκη του μέσα στους «Ζωσιμάδες» ουσιαστικά στέλνει τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League 2. Το 1-0 με γκολ στις καθυστερήσεις, ήταν κόντρα στην εικόνα του αγώνα καθώς οι γηπεδούχοι «πάλευαν» να βρουν γκολ που θα τους δώσει ελπίδες. Τελικά ήρθε η «μαχαιριά» στο 90+3’ και πλέον ο ΠΑΣ ελπίζει μόνο σε θαύμα και όλα δείχνουν να έχουν κριθεί γι’ αυτόν.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυνατά στο ματς πιέζοντας και δημιουργώντας ευκαιρίες. Μεγαλύτερη το μπέρδεμα ανάμεσα σε Τζίνο και Κόντε που τελικά κατέληξε σε κόρνερ λίγο πριν το ημίωρο. Ο Παμλίδης είχε γυριστή κεφαλιά λίγο άουτ.

Στο 40’ ο Τσιφτσής έσωσε τον Αστέρα στην προβολή του Ροσάλες μετά από σέντρα του Κιάκου. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε όντας ουσιαστικά μονόλογος των γηπεδούχων.

Το δεύτερο μέρος έμοιαζε πιο ισορροπημένο, ο Αστέρας είχε τις επιθετικές του προσπάθειες, όμως για τις δύο ομάδες έλειπε η μεγάλη φάση.

Κι ενώ ο ΠΑΣ προσπαθούσε να βρει γκολ, ο Αστέρας ήταν αυτός που «χτύπησε» στις καθυστερήσεις. Στο 90+3’ μετά από φάουλ ο Νάγκι έδιωξε αρχικά στην κεφαλιά του Ατιένθα, αλλά ο Ισπανός με σουτ έστειλε τελικά την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ που ουσιαστικά καταδικάζει τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες έμειναν στους 19 και την τελευταία θέση, με τον Αστέρα να ανεβαίνει στους 34 και την 7η θέση.

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

Κίτρινες: Παντελάκης, Σόρια, Κόντε – Μιριτέλο, Καλτσάς, Ατιένζα, Κρέσπι, Γκος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Σόρια, Κιάκος, Σομποτσίνσκι, Παντελάκης, Τζίνο (60’ Μπατίστ), Καραχάλιος, Ροζάλες (65’ Ριένστρα), Παμλίδης (65’ Τζίμας), Ροσέρο (60’ Ντεμίρ), Κόντε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καστάνιο, Ατιένζα, Χουχούμης, Λύρατζης, Γιαμπλόνσκι (90’ Βαλιέντε), Αλάγκμπε (63’ Γκος), Παλάσιος (46’ Μπαρτόλο), Κρέσπι, Καλτσάς (71’ Ζουγλής), Μιριτέλο (90’ Μάντζης).