ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Youth League: Θρίαμβος Ολυμπιακού – Στον τελικό της διοργάνωσης οι «ερυθρόλευκοι»

UEFA Youth League: Θρίαμβος Ολυμπιακού – Στον τελικό της διοργάνωσης οι «ερυθρόλευκοι»

UEFA Youth League: Η ομάδα νέων του Ολυμπιακού έκανε ένα ακόμη θαύμα, αποκλείοντας τη Ναντ στα πέναλτι (0-0 το αποτέλεσμα και 3-1 στα πέναλτι) και προκρίθηκε στον τελικό του Final Four που διεξάγεται στη Νιόν!

Παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού έκανε ακόμη ένα βήμα προς την κορυφή της Ευρώπης! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στον ημιτελικό του Final Four της Νιόν, απέναντι στη Γαλλική Ναντ. Σε ένα ματς για γερά νεύρα που ολοκληρώθηκε στο 0-0, οι Πειραιώτες όπως έκαναν και στην Κωνσταντινούπολη, στάθηκαν όρθιοι στα πέναλτι και με 3-1 πήραν την τεράστια πρόκριση.

Αυτή είναι φυσικά η πρώτη συμμετοχή Ελληνικής ομάδας στον τελικό του Youth League της UEFA. Εκεί η ομάδα του Συλαϊδόπουλου θα αντιμετωπίσει την Πόρτο ή την Μίλαν. Σε κάθε περίπτωση η επιτυχία ήδη είναι τεράστια, αλλά εδώ που έφτασε ο Ολυμπιακός, δεν μπορεί να μην ονειρεύεται το τρόπαιο και την ευρωπαϊκή κορυφή!

Το ματς ήταν για γερά νεύρα, με το γκολ του Κωστούλα στο τέλος του πρώτου μέρους να ακυρώνεται για χέρι, φάση που έφερε έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά της Ελληνικής ομάδας.

Oi Πειραιώτες είχαν ευκαιρίες και στο δεύτερο μέρος, όμως το γκολ δεν ήρθε. Σε ένα ματς που είχε ένταση και νευρικότητα όπως είναι λογικό, καθώς παιζόταν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό.

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι κι εκεί ο τερματοφύλακας Σίνα ήταν εξαιρετικός με δύο αποκρούσεις, ενώ στο «χρυσό» τελευταίο πέναλτι ευστόχησε ο Λιατσικούρας για το 3-1 και την ιστορική πρόκριση.

Ναντ: Λετού άουτ

Ολυμπιακός: Ο Μαμπόν απέκρουσε το πέναλτι του Μουζακίτη

Ναντ: Ο Σίνα απέκρουσε το πέναλτι του Ακαπαντί

Ολυμπιακός: 0-1 Μπάκουλας

Ναντ: 1-1 Τουρέ

Ολυμπιακός: 1-2 Χ. Κωστούλας

Ναντ: Λερού στο δοκάρι

Ολυμπιακός: 1-3 Λιατσικούρας

Διαιτητής: Τσιορκίρκα (Ρουμανία)

Κίτρινες: Κ. Κωστούλας, Μπ. Κωστούλας, Δάμα – Ασουμανί, Λε Ρου, Σοβέν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Μαυρογενίδης): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές (90+2΄ Τανούλης), Κουτσογούλας (79΄ Λιατσικούρας), Αλαφάκης, Μουζακίτης, Μπάκουλας, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (61΄ Δάμα), Μπ. Κωστούλας

ΝΑΝΤ (Στεφάν Μορό): Μαμπόν, Ακαπαντί, Μουαμπά, Ντιγκάρ, Γκοτιέ (69΄ Κουμούς), Ασουμανί (82΄ Λε Του), Γκόμες, Λε Ρου, Γκιρασί (77΄ Τουρέ), Μαφουμπί, Νζιτά (69΄ Σοβέν)