ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Ντέρμπι στο Φάληρο, «πονηρά» ματς για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Super League: Ντέρμπι στο Φάληρο, «πονηρά» ματς για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Super League: Ικανή να φέρει αλλαγές στη βαθμολογία η 6η αγωνιστική των play offs, με το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει – Στην έδρα του Άρη η ΑΕΚ, στη Λαμία ο Παναθηναϊκός.

Μετά την έντονη βραδιά του Conference League, τη μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού και το τέλος της διαδρομής του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, έχουμε ξανά δράση στη Super League. Με την 6η αγωνιστική των play offs, όπου ξανά θα δούμε και τους έξι «μονομάχους» να αγωνίζονται. Κάτι που δεν έγινε την 5η αγωνιστική, καθώς είχε αναβληθεί το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Το μεγάλο ενδιαφέρον της ημέρας, στρέφεται και πάλι στους Πειραιώτες και τους Θεσσαλονικείς. Το μεγάλο ντέρμπι του Φαλήρου είναι αυτό που «κλέβει» την παράσταση. Σπουδαία αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες, καθώς με νίκη ο Ολυμπιακός διατηρείται για τα καλά στη «μάχη» του τίτλου, ενώ με επικράτηση του «δικέφαλου» κάνει σημαντικό βήμα για το μεγάλο του στόχο. Η ισοπαλία απ’ την άλλη, θα ευνοήσει την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό περισσότερο.

Οι «μεγάλοι» των Αθηνών βέβαια, δεν έχουν εύκολες αναμετρήσεις, ακόμη κι αν αντιμετωπίζουν βαθμολογικά αδιάφορους αντιπάλους. Η ΑΕΚ ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση απέναντι στον Άρη. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» φέτος αποκλείστηκε στο Κύπελλο και ήρθε ισόπαλη στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, χάνοντας έτσι την κορυφή της βαθμολογίας.

Το κίνητρο είναι τεράστιο για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, ειδικά λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά και η ομάδα του Άκη Μάντζιου δε θα είναι αδιάφορη αγωνιστικά, όπως έχει δείξει σε όλα της τα παιχνίδια μέχρι στιγμής.

Το πρώτο ματς χρονικά, θα διεξαχθεί στο κατάμεστο «Αθανάσιος Διάκος». Εκεί η αδιάφορη βαθμολογικά Λαμία, υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι όπως έδειξαν και στη Λεωφόρο, παρότι δεν κυνηγούν το παραμικρό, θέλουν να πάρουν κάτι στα play offs και μέχρι τώρα είναι χωρίς βαθμό.

Για τους «πράσινους» δεν τίθεται θέμα, οι τρεις βαθμοί στην έδρα της Φθιώτιδας θεωρούνται προαπαιτούμενο στη «μάχη» του τίτλου. Διαφορετικά θα είναι τεράστια γκέλα για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ, η οποία με 4 νίκες σε 5 ματς, έχει την καλύτερη συγκομιδή στο έξτρα πρωτάθλημα που θα καθορίσει και τον κάτοχο του τίτλου.

6η αγωνιστική

17:00 Λαμία-Παναθηναϊκός Cosmote Sport 1

19:30 Άρης-ΑΕΚ Novasports Prime

20:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ Cosmote Sport 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΑΕΚ 69 (31)
2.Παναθηναϊκός 68 (31)
3.ΠΑΟΚ 67 (30)
4.Ολυμπιακός 63 (30)
5.Άρης 48 (31)
6.Λαμία 34 (31)

Επόμενη Αγωνιστική (7η)

Τετάρτη 24 Απριλίου

17:00 Λαμία-ΠΑΟΚ
19:30 Άρης-Ολυμπιακός
20:30 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός