ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός Super League
EUROKINISSI

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Η «Ένωση» θριάμβευσε στο ντέρμπι κορυφής της Super League και σημείωσε ένα αξιόλογο επίτευγμα κόντρα στους «πράσινους».

Η ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της μετράει επτά διαδοχικά εντός έδρας ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, δίχως ήττα (3-4-0). Η προηγούμενη επίδοση της ήταν τα έξι ματς από το 2000-01 μέχρι και το 2005-06.

Ο Εζέκιελ Πόνσε σημείωσε το 31ο του γκολ στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και πέρασε στην 31η θέση των σκόρερ όλων των εποχών για τους «κιτρινόμαυρους» στην Α’ Εθνική/Super League.

Σε μόλις 53 παιχνίδια στο πρωτάθλημα έφτασε σε παραγωγικότητα τον Πέτρο Μάνταλο (248 συμμετοχές) και τον Βαγγέλη Βλάχο (162 συμμετοχές), οι οποίοι βρίσκονται μαζί του στην 31η θέση.

Ελίασον: «Η καλύτερη σεζόν στην καριέρα μου»

MVP της ΑΕΚ, πάντως, ήταν ο Νίκλας Ελίασον, ο οποίος μετά το νικητήριο τέρμα κόντρα στον Ολυμπιακό, σκόραρε δύο φορές κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Σουηδός πραγματοποίησε εμφάνιση καριέρας το βράδυ της Τετάρτης (24/4).

Ο Ελίασον κατά την παραλαβή του βραβείου για τον πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα μίλησε στην κάμερα του AEK TV, όπου τόνισε: «Υπήρχε απίστευτη πίεση στην Αθήνα όλη την εβδομάδα πριν από αυτό το παιχνίδι. Παίξαμε καλά και ήταν μια σημαντική νίκη. Οι φίλαθλοι έμειναν για αρκετή ώρα στο γήπεδο και μας αποθέωσαν».

Επίσης, μίλησε…

Για την εξέλιξη που έχει στην ΑΕΚ φέτος: «Νομίζω ότι έχω κάνει μεγάλα βήματα στην ποδοσφαιρική μου εξέλιξη και πετυχαίνω πολλούς πόντους. Την κατατάσσω ως την καλύτερη σεζόν στην καριέρα μου».

Για τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Στο 1-0 παίρνω την μπάλα από τον Πινέδα, μπαίνω μέσα από τα δεξιά και τελειώνω με το αριστερό. Ήταν ένα ωραίο γκολ. Στο 3-0 σουτάρω μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα. Δεν ήταν το δυσκολότερο γκολ που έχω βάλει».

Για τις πιθανότητες του τίτλου, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν: «Έχουμε αποκτήσει πολύ καλή θέση, αλλά έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή. Υπάρχει πλήρης εστίαση σε αυτό. Δεν πανηγυρίσαμε πολύ χθες».

Για το αν τον παρακολουθούν από την εθνική Σουηδίας: «Δεν ξέρω, δεν έχω ακούσει κάτι, αλλά ελπίζω. Βάζω όλη μου την ενέργεια να αποδίδω στην ΑΕΚ και θα δούμε που θα οδηγήσει αυτό».

Για τον Ματίας Αλμέιδα: «Ο Αλμέιδα είναι ένας απίστευτα ικανός προπονητής και πραγματικά με έχει βοηθήσει πολύ. Παίζουμε διασκεδαστικό ποδόσφαιρο με υψηλή πίεση. Έχει καλό μέλλον μπροστά του σαν προπονητής».

Δείτε το video με τις δηλώσεις του MVP του ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Σχετικές ειδήσεις