ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ανατροπή τίτλου στο 90ο λεπτό και «φωτιά» στην κορυφή!

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ Super League
EUROKINISSI

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έκαναν ανατροπή στην… ανατροπή, νίκησαν 3-2 την «Ένωση» κι έβαλαν «φωτιά» στην κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια τεράστια νίκη και δήλωσε «παρών» στη μάχη του τίτλου.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Κωνσταντέλια, αλλά η ΑΕΚ με τα τέρματα των Πινέδα (9’) και Βίντα (75’) έφτασε 15 λεπτά μακριά από το να «κλειδώσει» (ουσιαστικά) τον τίτλο.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα, όμως, έκαναν τραγικά λάθη, έβαλαν τον αντίπαλο στην περιοχή κι ο «ατσάλινος» ΠΑΟΚ έκανε ανατροπή στην… ανατροπή! Ο Κωνσταντέλιας ισοφάρισε στο 81’ κι ο Σάστρε «ντύθηκε» ήρωας, με το γκολ που πέτυχε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η εξέλιξη του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Η αναμέτρηση, η οποία ξεκίνησε με λίγα λεπτά καθυστέρηση, επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα του τελικού από το πρώτο… δευτερόλεπτα, με την ένταση και το πάθος να «ξεχειλίζει».

Ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Μπάμπα να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά κι ο Κωνσταντέλιας με κοντινό πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΚ, όμως, βρήκε άμεσα απάντηση, καθώς ισοφάρισε στο 9ο λεπτό, έπειτα από την τρομερή ατομική ενέργεια του Πινέδα.

Μετά την ισοφάριση, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τον έλεγχο του αγώνα κι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να κάνουν την ανατροπή. Η μεγαλύτερη ήταν εκείνη του Πινέδα, ο οποίος με κοντινό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοτάρσκι στο 19ο λεπτό. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δήλωσε «παρών» και στο σουτ του Αραούχο στο 32’.

Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έδειχνε να μην έχει «απαντήσεις», κατάφερε να αντιδράσει και να δημιουργήσει τις δικές του μεγάλες φάσεις για το 2-1. Στο 37’ ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά, αλλά Αθανασιάδης και οριζόντιο δοκάρι απέτρεψαν το γκολ, ενώ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε σωτήρια επέμβαση και στην κοντινή κεφαλιά του Σβαμπ στο 39’.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως τελική, αλλά με πολλές και δυνατές μονομαχίες σε κάθε άκρη του γηπέδου. Η πρώτη καλή στιγμή μετά την ανάπαυλα ήταν το σουτ του Κωνσταντέλια μέσα από την περιοχή, με τον Αθανασιάδη να διώχνει σε κόρνερ στο 67’.

Στο 72ο λεπτό υπήρξε ένταση ανάμεσα στους δύο πάγκους, με αποτέλεσμα το ντέρμπι να διακοπεί για λίγο. Όταν συνεχίστηκε, η ΑΕΚ βρήκε δεύτερο γκολ στο 75’ με τον Βίντα, ο οποίος πήρε το… ριμπάουντ, μετά την απομάκρυνση του Σβαμπ, προς την εστία του Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, βρήκε άμεσα την απάντηση (βλ. 81ο λεπτό) με τον Κωνσταντέλια, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά πάσα του Σαμάτα, μετά την πολύ κακή απομάκρυνση του Κάλενς.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου έκαναν ανατροπή στην ανατροπή με τον Σάστρε στις καθυστερήσεις εκμεταλλευόμενοι τα τραγικά λάθη της άμυνας της ΑΕΚ, η οποία είδε το πρωτάθλημα να «γλιστράει» από τα χέρια της.

Διαιτητής: Ρόμπερτ Σρέντερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Τόμας, Ότο, Κωνσταντέλιας - Ρότα, Αραούχο, Τσούμπερ.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (46' Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (77' Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς (77' Ντεσπόντοφ), Τάισον (90'+3' Βιεϊρίνια), Κωνσταντέλιας, Τόμας (70' Σαμάτα).
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (78' Λιβάι), Χατζισαφί, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Αραούχο (66' Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (65' Άμραμπατ), Πόνσε (78' Τσούμπερ).

Σχετικές ειδήσεις