ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Conference League, Φιορεντίνα: Πίτσα, αναψυκτικό κι… Ολυμπιακός για τον Ιταλιάνο

Ολυμπιακός - Φιορεντίνα
EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Ο τεχνικός των «βιόλα», Βιτσέντζο Ιταλιάνο είχε ξεκινήσει να μελετά τους «ερυθρόλευκους» από τον αγώνα ρεβάνς των ημιτελικών.  

Ο Ιταλός τεχνικός αναφέρθηκε στον τελικό της «OPAP Arena» μετά τη νίκη της Φιορεντίνα επί της Μόντσα για τη Serie A.

Μιλώντας στο Sky Sport Italia, παραδέχθηκε ότι: «Ήμουν εκεί μπροστά στην τηλεόραση με πίτσα και Coca-Cola για να μελετήσω τον δεύτερο αγώνα του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα».

Ο Ιταλιάνο τόνισε στη συνέχεια, μιλώντας για τους «ερυθρόλευκους» ότι: «Είναι μια δυνατή, επιθετική ομάδα και το γεγονός ότι νίκησε την Άστον Βίλα εντός κι εκτός έδρας σημαίνει ότι έχει πραγματική ποιότητα. Ο σέντερ φορ τους σκοράρει σταθερά, αλλά η ομάδα μπορεί να κλείσει και να κοντράρει πολύ αποτελεσματικά. Δεν θα είναι το γήπεδό τους, αλλά είμαστε στην πόλη τους, οπότε μπορείτε να φανταστείτε την ατμόσφαιρα στην οποία θα μπούμε».

Καταλήγοντας, είπε: «Αυτός είναι ο δεύτερος συνεχόμενος τελικός του Conference League, θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα μαθήματα που πήραμε από την εμπειρία της περασμένης σεζόν, καθώς αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να φέρουμε ένα τρόπαιο στη Φλωρεντία».

Φιορεντίνα: 114 επίσημους αγώνες σε 2 χρόνια!

Στο μεταξύ, η Φιορεντίνα «τρέχει» ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, μετρώντας 114 επίσημους αγώνες από τον Αύγουστο του 2022, επίδοση ρεκόρ στην Ιταλία, όπως αναφέρει η «Gazzetta dello Sport». Οι «βιόλα» έχουν 9 αγώνες περισσότερους από τη δεύτερη Ρόμα (105), ενώ ακολουθεί η Ίντερ με 104 ματς. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Μίλαν (102) κι η Λάτσιο (98). Η αναμέτρηση με τη Μόντσα ήταν η 54η για Φιορεντίνα τη φετινή σεζόν.

Σχετικές ειδήσεις