ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Ο Όρτα την γκρέμισε από την κορυφή! - Η «Ένωση» περιμένει πλέον «δώρο» τίτλου

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Ο Όρτα την γκρέμισε από την κορυφή! - Η  «Ένωση» περιμένει πλέον «δώρο» τίτλου

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρέ Όρτα νίκησαν 2-0 την «Ένωση» και πλέον ο ΠΑΟΚ κρατάει στα χέρια του το πρωτάθλημα, μια αγωνιστική πριν το φινάλε.

Ο Ολυμπιακός «τιμώρησε» την ΑΕΚ, η οποία εμφανίστηκε κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα ματς «τελικό» για τον τίτλο.

Ο Όρτα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε και τα δύο τέρματα των «ερυθρόλευκων», με τρομερό σουτ στο 65’ κι εξίσου όμορφο τρόπο στο 90+2’.

Η «Ένωση» δεν κρατάει πλέον την κατάσταση στα χέρια της, καθώς πέρα από νίκη επί της Λαμίας θέλει και «στραβοπάτημα» του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Η εξέλιξη του Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Η αναμέτρηση είχε πολύ καλό ρυθμό, με το Ολυμπιακό να έχει τις περισσότερες καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ. Μεγαλύτερη όλων ήταν εκείνη με τον Ελ Κααμπί στο 11ο λεπτό, όπου ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ με τα πόδια.

Η πίεση των γηπεδούχων ψηλά, χάλασε το «χτίσιμο» του παιχνιδιού της ΑΕΚ, η οποία δεν μπόρεσε να κερδίσει κάτι από τη δική της πίεση. Μολονότι, δεν έπαιξαν καλά οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την κορυφαία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, στο 37ο λεπτό, ο Ελίασον πλάσαρε ψηλά, μετά το γύρισμα του Λιβάι Γκαρσία στο δεύτερο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μετά την ανάπαυλα και στο 61ο λεπτό ο Φορτούνης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ήταν η προειδοποίηση, πριν το γκολ, το οποίο ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, έπειτα από ωραίο σουτ του Όρτα στο 66ο λεπτό.

Μετά το τέρμα οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ έδωσαν μέτρα στην ΑΕΚ, η οποία προσπάθησε να πιέσει κι απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Τσούμπερ. Τόσο στο σουτ με το δεξί στο 85’, όσο και σε εκείνο με το αριστερό στο 90+1’, ο Τζολάκης δήλωσε «παρών», κρατώντας το «μηδέν».

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Όρτα με ένα πολύ όμορφο γκολ από δύσκολη θέση «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του κι έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς.

Διαιτητής: Τόμπιας Στίλερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Κίνι, Τσικίνιο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ντόη, Κάρμο, Ροντινέι, Αποστολόπουλος (68΄ Κίνι), Έσε, Τσικίνιο (88΄ Καρβάλιο), Ορτα, Ποντένσε (81΄ Ζέλσον), Φορτούνης, Ελ Κααμπί.
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46΄ Γιόνσον), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον (70΄ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (61΄ Άμραμπατ), Αραούχο (61΄ Πόνσε), Γκαρσία.