ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου – Προημιτελικοί: Αργεντινή – Βέλγιο (19.00, ΝΕΡΙΤ)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου – Προημιτελικοί: Αργεντινή – Βέλγιο (19.00, ΝΕΡΙΤ)

Ξεκαθαρίζει το τοπίο σιγά σιγά για την τετράδα, με την Αργεντινή να αντιμετωπίζει στο «Εστάδιο Νασιονάλ» το Βέλγιο, για μια θέση στις τέσσερις καλύτερες ομάδας του κόσμου.

Τέλος τα... ψέματα για την Αργεντινή, που πρέπει να δείξει τον καλύτερο εαυτό της απέναντι στο Βέλγιο, αν θέλει να βρεθεί στην προημιτελική φάση. Ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο μιας ομάδα που διάκαια βρίσκεται στην φάση των «8» και να πάρουν την πρόκριση. Στην προσπάθειά αυτή, από τα πλάνα του Αλεχάνδρο Σαμπέλα, θα απουσιάζουν οι Μάρκος Ράχο που έχει συμπληρώσει κάρτες και ο Σέρχιο Αγουέρο που είναι τραυματίας και χάνει το υπόλοιπο Μουντιάλ.

Στην απέραντη όχθη, το Βέλγιο που διαθέτει ένα εξαιρετικό τερματοφύλακα τον Τιμπό Κουρτουά, που την φετινή χρονιά με την Ατλέτικο Μαδρίτης, έβαλε «φρένο» στις προσπάθειες του «ηγέτη» της Μπαρτελόνα, Λιονέλ Μέσι, θα διεκδικήσει μέχρι τέλος την πρόκριση για την τετράδα. Το πλεονέκτημα για το Βέλγιο είναι η άμυνα από γρανίτη και η ποιοτική επιθετική γραμμή που πετάει «φωτιές», ικανή να εξουδετερώσει οποιαδήποτε ομάδα. Στα θετικά για τον τεχνικό, Μαρκ Βίλμοτς, είναι ότι έχει στην διάθεσή του όλους του παίκτες και οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι πανέτοιμη να κάνουν την διαφορά και να πάρουν την νίκη, που θα είναι η δεύτερη ομάδα από την Ευρώπη που θα βρεθεί στην τετράδα.

Η ιστορία για τις δυο ομάδες δεν είναι πλούσια σε παιχνίδια, καθώς στο παρελθόν έχουν συναντηθεί μόλις τέσσερις φορές με την Αργεντινή να έχει επικρατήσει στις τρεις, έναντι μίας του Βελγίου. Το αποψινό παιχνίδι αναμένεται αρκετά δύσκολο για τις δυο ομάδες, με τους δυο τεχνικούς να χρησιμοποιούν τις πιθανές ενδεκάδες.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέγια): Σέρχιο Ρομέρο, Εζεκιέλ Γκαράι, Πάμπλο Ζαμπαλέτα, Χοσέ Μπασάντα, Φεντερίκο Φερνάντεζ, Φερνάντο Γκάγκο, Άνχελ Ντι Μαρία, Γκονζάλο Ιγκουαΐν, Λιονέλ Μέσι, Χαβιέρ Μασεράνο, Εζεκιέλ Λαβέτσι.

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Τιμπό Κουρτουά, Τόμπι Αλντερβάιρελντ, Βενσάν Κομπανί, Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν, Γιαν Βερτόνγκεν, Αχελ Βίτσελ, Μαρουάν Φελαϊνί, Ντράις Μέρτενς, Εντέν Αζάρ, Κέβιν Ντε Μπράιν, Ντιβόκ Οριγκί.