Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γράφει ιστορία ο Μπουφόν!

Κωνσταντίνος Σκορδούλης Κωνσταντίνος Σκορδούλης

Ο «Superman» του Τορίνο θα φορέσει απόψε για 500η φορά τη φανέλα της Γιουβέντους

Όταν πολλοί εγκατέλειπαν τη «Μεγάλη Κυρία» μετά το σκάνδαλο «Calciopolis», εκείνος μαζί με τους Ντελ Πιέρο και Νέντβεντ, κράτησαν τη... σημαία ψηλά και επανέφεραν τη Γιουβέντους εκεί που ανήκει!

Σήμερα ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην ιστορία (για πολλούς ο κορυφαίος), μπαίνει στο πάνθεον των «μπιανκονέρι», αφού θα γίνει ο τέταρτος παίκτης που θα σπάσει το φράγμα των 500 συμμετοχών.

Πάνω από αυτόν βρίσκονται μόνο οι Τζουζέπε Φουρίνο (528), Γκαετάνο Σιρέα (552) και ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (705). Αυτό σημαίνει πως αν συνεχίσει και την επόμενη χρονιά, μπορεί να φτάσει ακόμα και στη δεύτερη θέση.

Αυτός είναι ο Μπουφόν

O «Τζίτζι»αποκτήθηκε από την Πάρμα το 2001 με το απίστευτο ποσό για την εποχή, των 51 εκ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και τώρα κατέχει το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής τερματοφύλακα.

Το ντεμπούτο του με τη «Γηραιά Κυρία» πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου του 2001, όπου η «Γιούβε» επικράτησε 4-0 της Βενέτσια. Από τότε «ρίζωσε» κάτω από τα γκολποστ της ομάδας του και σήμερα κόντρα στην Τζένοα αναμένεται να γιορτάσει μαζί με τους φίλους της ομάδας αυτό το επίτευγμα του.

Τέλος, το αποψινό παιχνίδι για τον 37χρονο θα είναι για ακόμα έναν λόγο σημαντικό. Σε περίπτωση νίκης της Γιουβέντους ο Μπουφόν θα φτάσει τις 300 συνολικά στη Serie A.