ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 3-1

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 3-1

Ο Παναθηναϊκός κλείδωσε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου με το 3-1 σε βάρος του Παναιτωλικού, το οποίο σηματοδοτήθηκε από την επιστροφή του Μπεργκ στη δράση και τα γκολ!

Ο Παναθηναϊκός με τον Μάρκους Μπεργκ να επιστρέφει όχι απλά στη δράση, αλλά και στα γκολ, κατάφερε να νικήσει έναν αρκετά καλό Παναιτωλικό, να δείξει καλά στοιχεία στο παιχνίδι του και να αντιδράσει σωστά μετά την ήττα στο ντέρμπι. Η ομάδα του Αναστασίου δεν έδειξε να έχει επηρεαστεί από την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά ούτε κι από την τιμωρία του Έλληνα κόουτς που ανακοινώθηκε περίπου μια ώρα πριν τη σέντρα του παιχνιδιού με τους Αγρινιώτες.

Αν και πέταξε ξανά ένα ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ορεξάτος, με διάθεση και με όρεξη για να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Αυτό έγινε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπούι και τον Μπαϊράμι να είναι εξαιρετικοί στη μεσαία γραμμή, τον Κλωναρίδη να σκοράρει αλλά και να σπαταλά αρκετές ευκαιρίες και με τον Μάρκους Μπεργκ να βάζει... το κερασάκι στην τούρτα. Μετά το δεύτερο γκολ, από τον Μπούι που πέτυχε το πρώτο επίσημο τέρμα του με τα πράσινα και πρώτο μετά από δυο χρόνια, ολοι περίμεναν το πότε θα παίξει ο Σουηδός. Η μείωση του σκορ από τον Κουτρομάνο, καθυστέρησε κάπως την είσοδο του Μπεργκ.

Τελικά, αυτή ήρθε στο 76' αντί του μέτριου Πέτριτς, κι ο Σουηδός δικαίωσε όλους για την ανυπομονησία τους. Ο Μάρκους Μπεργκ έδειξε γιατί τόσο καιρό η απουσία του... πονούσε πολύ τον Παναθηναϊκό, καθώς στη δεύτερη καλή στιγμή του στο ματς, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα! Ο Σουηδός, έτσι κι αλλιώς, ήταν το πρόσωπο της βραδιάς με τον Παναθηναϊκό να έχει διπλό λόγο για να χαίρεται. Τόσο την νίκη-πρόκριση, όσο και την επάνοδο του ηγέτη του στα γήπεδα και στα γκολ!

«Φρεσκάρισμα» από Αναστασίου, Χάβο

Οι προπονητές των δυο ομάδων, έκαναν αρκετές αλλαγές στις ομάδες τους για το ματς του Κυπέλλου. Περισσότερες, έκανε ο Γιάννης Αναστασίου που είχε πολλά νέα πρόσωπα στο 4-3-2-1 του Παναθηναϊκού. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτσόλης, με τους Χουχούμη, Ρισβάνη, Μέντες και Μπούρμπο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήρε θέση ο Λαγός, με τον Μπούι αριστερό και τον Δώνη δεξί εσωτερικό μέσο. Μπροστά τους κινήθηκαν Μπαϊράμι και Κλωναρίδης, με σέντερ φορ τον Μλάντεν Πέτριτς.

Ο Παναιτωλικός άρχισε με 4-2-3-1 και τον Στεφανάκο κάτω από τα δοκάρια. Οι Παπουτσογιαννόπουλος, Ετζενγκέλε, Κούσας και Κουτρομάνος ήταν από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις Μύγας και Καλογέρης, ενώ οι Κόρμπος, Βασιλείου και Κάπελ κινήθηκαν πίσω από τον Άλβες που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ανιαρό το πρώτο ημίχρονο

Μέτριο θέαμα παρακολούθησαν οι φίλαθλοι στη Λεωφόρο, στο πρώτο ημίχρονο του ματς. Ο Παναθηναϊκός ναι μεν είχε διάθεση αλλά δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του, με τον Παναιτωλικό να έχει κλειστεί στην άμυνά του και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Κάπελ για να φτιάξει κάποιες επικίνδυνες φάσεις στην περιοχή των πράσινων. Το τριφύλλι από την πλευρά του, δεν πήρε όσα περίμενε από τον Κλωναρίδη και τον Μπούι, που άργησαν να... ξυπνήσουν.
Έτσι, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 33', με τον Ρισβάνη από τη μικρή περιοχή να στέλνε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στεφανάκου. Ο Παναιτωλικός απάντησε, με δυο ευκαιρίες στο 40' και το 41', στις οποίες ο Κοτσόλης αντέδρασε σωστά και κράτησε το «μηδέν»

«Φωτιά» στο δεύτερο!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ πιο δυνατά κι έδειξε διάθεση να τελειώσει το ματς. Ο Κλωναρίδης στο 50' βρέθηκε απέναντι από τον Στεφανάκο και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 56' ο Μπούι πήρε ωραία τη μπάλα από αριστερά και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0. Η απάντηση του Παναιτωλικού ήταν άμεση, αφού με τρομερή κάθετη του Μαρτίνες ο Κουτρομάνος βγήκε φάτσα με τον Κοτσόλη κι έκανε το 2-1, σε ένα πολύ ωραίο ματς στη Λεωφόρο, στο δεύτερο μέρος.

Η ώρα του Μπεργκ!

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός φαινόταν να έχει καταφέρει να περιορίσει τη δραστηριότητα που είχε αναπτύξει ο Παναιτωλικός, όλοι περίμεναν τη στιγμή της εισόδου του Μάρκους Μπεργκ στο γήπεδο. Ο Σουηδός μπήκε στο 75' στη θέση του Πέτριτς, μέσα σε αποθέωση! Ο κόσμος χειροκρότησε τον Μπεργκ και φώναξε είναι «τρελός ο Σουηδός», με τον 28χρονο στράικερ να τους αποθεώνει και να αποδεικνύει γιατί οι πράσινοι είναι άλλη ομάδα με αυτόν στο γήπεδο!
Στην πρώτη του ευκαιρία, στο 83' δεν μπόρεσε να σημαδέψει καλά με το κεφάλι. Στη δεύτερη, όμως, ο Μάρκους Μπεργκ με αριστοτεχνικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Στεφανάκου, ενώ νωρίτερα είχε κερδίσει την αποβολή του Κούσα.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός κέρδισε το πιο σημαντικό που ήταν ο υγιής και δυνατός Μάρκους Μπεργκ, ενώ παράλληλα εξασφάλισε την πρόκρισή του στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι πράσινοι έφτασαν στους έξι βαθμούς, αφήνοντας στους 4 τα Χανιά, στον 1 τον Ολυμπιακό Βόλου και τους Αγρινιώτες ουραγούς. Το σημαντικότερο όλων, ωστόσο, ήταν η καλή αντίδραση μετά το χαμένο ντέρμπι, η ηρεμία που έχει πλέον η ομάδα με αυτή τη νίκη και η επάνοδος του Μάρκους Μπεργκ όχι απλά στα γήπεδα αλλά και στα γκολ!

Ο κορυφαίος του αγώνα

Υπό διαφορετικές συνθήκες, θα μπορούσε να είναι κι ο Ουασίμ Μπούι ο οποίος έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Απόψε, όμως, ο τίτλος πάει δικαιωματικά στον Μαρκους Μπεργκ. Όχι τόσο για την επιστροφή του, αλλά για το γεγονός ότι 68 μέρες μετά, ήταν εκεί, δυνατός και σκόραρε. Το... μετά από το γκολ, ωστόσο, απέδειξε πόσο τεράστιος παίκτης είναι ο Σουηδός. Αφού τον αγκάλιασαν όλοι οι συμπαίκτες του, αυτός έτρεξε στον πάγκο για να αφιερώσει το γκολ σε όλα τα μέλη του τιμ του Παναθηναϊκού, που τον βοήθησαν στην αποθεραπεία του!

Πηγή: onsports.gr

Σχετικές ειδήσεις