ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναστασίου: «Στην Ελλάδα το ήθος μου δεν… μετράει»

Αναστασίου: «Στην Ελλάδα το ήθος μου δεν… μετράει»

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν σχολίασε την τιμωρία του από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, αλλά απάντησε στις αναφορές μετά το «αιώνιο» ντέρμπι για το ήθος του.

Ο τεχνικός ηγέτης του Παναθηναϊκού, όπως σας έχουμε ενημερώσει και με προηγούμενο ρεπορτάζ, τιμωρήθηκε με 10ήμερη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και πρόστιμο 5.000 ευρώ και μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό, απάντησε πως δεν θα σχολιάσει την τιμωρία, όμως, σχολίασε τα όσα ακούστηκαν για το ήθος του.

Αρχικά, ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε: «Βλέποντας τα χτεσινά (σ.σ. Τετάρτης 29/10) παραδείγματα κάποιων ομάδων για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση. Πλην του Λαγού όλοι οι υπόλοιποι ήταν καινούρια πρόσωπα. Η συνολική εικόνα είναι αυτή που θέλουμε πλην από ένα πεντάλεπτο μετά το 2-0. Η εμφάνιση μας ήταν σοβαρή και θα έλεγα ότι κερδίσαμε από πολλούς παίκτες αρκετά και αυτό είναι το θετικό. Σιγά σιγά σαν ομάδα έχουμε πάθος και την Κυριακή πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα».

Και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που ξέραμε ότι τα οικονομικά μας δεν ήταν τα καλύτερα, στόχος ήταν να παράγουμε και να βγάλουμε παιδιά από την ακαδημία μας. Ο Χρήστος Δώνης είναι ένα παράδειγμα. Είναι αρκετά έξυπνος, νέος σε ηλικία και έχει όλα τα φόντα να εξελιχτεί σε ένα πολύ καλό χαφ για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αφανείς ήρωες τους προπονητές της ακαδημίας μας για τη δουλειά τους».

Όσον αφορά στον αγώνα, απάντησε: «Ο Παναιτωλικός έπαιξε ανοιχτά, είναι μια ομάδα που έχει δυνατότητες και ποιότητα. Βοήθησε το γκολ που βάλαμε και βρήκαμε τις προϋποθέσεις όταν ο Παναιτωλικός ανέβηκε στο γήπεδο και πήρε μέτρα».

Αναφορικά για την επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ, ανέφερε: «Ο Μάρκους είναι ένας παίκτης σημαντικός για την ομάδα και δίνει άλλη ώθηση στην ομάδα. Ξέρει και ο ίδιος ότι είναι σημαντικός αλλά παραμένει ταπεινός και είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα μαζί με τον Μέντες».

Παράλληλα, ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε και για τον Ουασίμ Μπούι, ο οποίος σκόραρε σε βάρος των «καναρινιών»: «Για τον Μπούι δείχνει ότι έχει αρετές, χρειάζεται χρόνος, είναι νέος σε ηλικία και εμείς είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε. Κάνει υπομονή δουλεύει και αυτό είναι το θετικό. Ο Μπαϊράμι έχει ταλαιπωρηθεί πολύ, σιγά σιγά δείχνει ότι βρίσκει τα πατήματα του . Με τέτοιες εμφανίσεις κάνουν τις επιλογές μου ακόμα πιο δύσκολες σε κάποιες θέσεις».

Για το... βάθος στον πάγκο του Παναθηναϊκού, απάντησε: «Σήμερα ήταν μια απόδειξη ότι η ομάδα έχει βάθος και παίκτες με ποιότητα. Φέτος είμαστε μια ομάδα που χτιζόμαστε και πάλι από την αρχή και χρειάζεται κάποιος χρόνος. Το γεγονός ότι επανήλθε ο Μάρκους και έχουν όλοι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση είναι το σημαντικό για εμάς. Το στοίχημα για μένα σήμερα ήταν το κατά πόσο θα μπορέσουμε να είμαστε απειλητικοί. Περιμένω να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι».

Σε ερώτηση για την τιμωρία του, απάντησε: «Δεν θα θελα να πω κάτι για αυτό γιατί από μικρό παιδί έχω μάθει να σέβομαι και να ακολουθώ τους νόμους. Τόσα χρόνια στο εξωτερικό για ένα πράγμα που μιλάγανε για μένα ήταν το ήθος μου και προφανώς στην Ελλάδα δεν μετράει. Δεν ξέρω πως μεταφερθήκανε κάποια πράγματα. Είναι λυπηρό, έτσι είμαστε οι Έλληνες και πρέπει να συνεχίσουμε».

Ακόμα, ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε: «Ένα γρήγορο γκολ πάντα λύνει το γόρδιο δεσμό, αλλά ακόμα υστερούμε στην τελική προσπάθεια. Παραμένουμε πιστοί στο πλάνο μας και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε στις προπονήσεις».

Και συνέχισε για τον Μπεργκ: «Το σημαντικό για τον Μπεργκ είναι ότι παρέμεινε σε καλό σημείο φυσικής κατάστασης και μπορεί να παίξει για 60-70 λεπτά. Θα είναι σταδιακή η χρησιμοποίηση του».

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Μετά το περσινό 3-0 στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός θα παρουσιαζόταν τελείως διαφορετικός. Ήταν ένα ματς που μέχρι σήμερα να παίζαμε δεν θα τρώγαμε γκολ. Τακτικά τους είχαμε εξουδετερώσει. Σε τρία ματς που έχουμε κάνει με τον Ολυμπιακό δεν θυμάμαι να έχει κάνει πάνω από τρεις κλασσικές ευκαιρίες. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες για τον τρόπο που θα παρατάξω την ομάδα. Μια λάθος διαιτητική απόφαση μας στέρησε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Τέλος, ο κόουτς των «πράσινων» μίλησε για τον στόχο της ομάδας, αλλά και την αδικία που έχουν βιώσει στο «τριφύλλι»: «Ο στόχος μας παραμένει να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζουμε και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε πετύχει. Τα παιδιά έχουν βιώσει την αδικία από πέρυσι και θα συνεχίσουμε να το βιώνουμε».

Πηγή: onsports.gr

Σχετικές ειδήσεις