ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρόμπερτ Ένκε: Συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το θάνατό του

Ρόμπερτ Ένκε: Συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το θάνατό του

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο διεθνής Γερμανός τερματοφύλακας, Ρόμπερτ Ένκε, έδωσε τέλος στη ζωή του και μαζί και στη μάχη του με την κατάθλιψη.

Η καριέρα του τεράστια, αφού φόρεσε τις φανέλες μεγάλων συλλόγων όπως είναι η Μπαρτσελόνα, η Μπενφίκα και η Φενέρμπαχτσέ, ενώ αγωνίστηκε οκτώ φορές με τα χρώματα της Γερμανίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν το φαβορί για να είναι ο βασικός γκολκίπερ των «πάντσερ» στο Μουντιάλ του 2010.

Ωστόσο ούτε η μεγάλη καριέρα, ούτε τα χρήματα που κέρδιζε ήταν ικανά να κάνουν τον Ένκε να νοιώσει καλύτερα, αφού η χρόνια μάχη που έδινε με την κατάθλιψη, επιδεινώθηκε το 2006 όταν και έχασε τη μόλις δύο ετών κόρη του, Λάρα.

Ο αδικοχαμένος πορτιέρο δεν άντεξε αρκετό καιρό μετά από αυτό το τραγικό περιστατικό και στις 10 Νοεμβρίου του 2009, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Μπήκε στο αυτοκίνητό του και το στάθμευσε στις γραμμές του τρένου στην πόλη Νόισταντ περιμένοντας τη σύγκρουση... Η τελευταία ομάδα του Ένκε ήταν το Ανόβερο και πέντε ημέρες αργότερα, 40.000 οπαδοί του απότισαν φόρο τιμής φωνάζοντας το όνομά του...

Σχετικές ειδήσεις