ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Έλληνας που «σήκωσε» το Ασιατικό Κύπελλο

Ο Έλληνας που «σήκωσε» το Ασιατικό Κύπελλο

Ένας ομογενής, γεννημένος στη Νέα Φιλαδέλφεια και οπαδός της ΑΕΚ, κατέκτησε το Σάββατο το Ασιατικό Κύπελλο ως προπονητής της εθνικής ποδοσφαίρου της Αυστραλίας.

Υπό την καθοδήγηση του Άγγελου Ποστέκογλου, τα «καγκουρό» νίκησαν την αήττητη έως τότε Νότια Κορέα στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Ασίας και κατέκτησαν το πολύτιμο έπαθλο.

Πάνω από 80.000 θεατές και εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τον δραματικό τελικό, μετά το τέλος του οποίου οι Αυστραλοί ξεχύθηκαν στους δρόμους της χώρας και πανηγύρισαν με την ψυχή.

«Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου» είπε ο Ποστέκογλου μετά τον αγώνα.

Ο ομογενής τεχνικός κατέκτησε πρωταθλήματα Αυστραλίας σαν παίκτης και προπονητής με την Ελλάδα Μελβούρνης. Επίσης ως τεχνικός κατέκτησε πρωταθλήματα και με την ομάδα της Μπρίσμπαν και θεωρείται ο πιο πετυχημένος προπονητής της Αυστραλίας.

Για κάποιο διάστημα διετέλεσε και προπονητής της Παναχαϊκής, από όπου απολύθηκε.

Στον χθεσινό τελικό, οι Αυστραλοί προηγήθηκαν με τέρμα του Μάσιμο Λουόνγκο, ωστόσο ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις από τον Σον Χέουνγκ-μιν.

Στην παράταση που ακολούθησε, ο Τζέιμς Τροΐσι (η μητέρα του είναι Ελληνίδα) πέτυχε το νικητήριο τέρμα και έδωσε τη νίκη και το κύπελλο στην Αυστραλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και τον τελικό, η Νότια Κορέα δεν είχε δει την εστία της να παραβιάζεται.

Σχετικές ειδήσεις