ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΣΟΚ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Τέλος» ο Μέσι από την Εθνική Αργεντινής

ΣΟΚ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Τέλος» ο Μέσι από την Εθνική Αργεντινής

Απαρηγόρητος μετά το νέο χαμένο τελικό του Κόπα Αμέρικα, ο Αργεντινός ανακοίνωσε πώς σταματά πρόωρα από την εθνική του ομάδα, σοκάροντας το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Ο Λιονέλ Μέσι έχασε το τρίτο συνεχόμενο τελικό με την Αργεντινή (Μουντιάλ 2014, Κόπα Αμέρικα 2015, Κόπα Αμέρικα 2016) και ανακοίνωσε πώς αποσύρεται από την εθνική του ομάδα μόλις στα 29 του χρόνια.

Η «Αλμπισελέστε» δεν κατάφερε τα ξημερώματα να κερδίσει τη Χιλή στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, χάνοντας στα πέναλτι μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και αρχηγός της Αργεντινής, ήταν εκείνος που εκτέλεσε το πρώτο πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης και την απώλεια του τίτλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και μάλιστα επί του ίδιου αντιπάλου, ο «Λίο» ξέσπασε σε λυγμούς χωρίς βέβαια να περιμένει κάποιος ότι θα προχωρήσει σε αυτήν την απόφαση.

Μιλώντας μπροστά στις κάμερες της αργεντίνικης τηλεόρασης, τόνισε πως έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της χώρας, «κουρασμένος» από την προσπάθειά του να κατακτήσει ένα τρόπαιο με την Αργεντινή.

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Μας συνέβη ξανά και πάλι στα πέναλτι. Είναι ο τρίτος συνεχόμενος τελικός. Προσπαθήσαμε και δεν ήταν γραπτό να βγούμε νικητές. Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να κάνουμε οποιαδήποτε ανάλυση.

Στα αποδυτήρια σκέφτηκα ότι η εθνική ομάδα δεν είναι για μένα. Αυτό αισθάνομαι τώρα. Με στενοχωρεί που μου συνέβη ξανά καθώς και το γεγονός ότι αστόχησα σε εκτέλεση πέναλτι. Δεν είναι αρκετό να πηγαίνεις σε τελικούς και να μην κατακτάς το τρόπαιο.

Δεν μπορώ άλλο μετά από 4 τελικούς. Πιστεύω ότι έχω πάρει την απόφασή μου. Παίρνω την απόφαση για μένα και για πολύ κόσμο που το επιθυμεί αυτό.

Πάλεψα τόσο σκληρά αλλά φεύγω χωρίς να τα έχω καταφέρει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Σέρχιο Αγουέρο σε δηλώσεις του μετά το ματς δήλωσε σχετικά: «Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι άλλοι παίκτες αλλά αυτό που είδα σήμερα στα αποδυτήρια δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Πιστεύω πως ο Λέο μίλησε εν θερμώ. Δεν μπορώ να σκεφτώ την εθνική ομάδα χωρίς τον Μέσι. Σίγουρα θα το σκεφτεί και θα επιστρέψει».