ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Euro 2016: Ώρα στέψης στο Παρίσι

Τελικός Euro 2016: Ώρα στέψης στο Παρίσι

Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί απόψε τον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος – Μεγάλος άτυχος ο Κριστιάνο Ρονάλντο που τραυματίστηκε και αποχώρησε κλαίγοντας - Όλα όσα θα συμβούν μέσα και έξω από το γήπεδο

Θα επιβεβαιώσουν οι «τρικολόρ» ότι είναι η καλύτερη ομάδα του τουρνουά ή οι Ίβηρες θα σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο;

Γαλλία και Πορτογαλία συναντώνται απόψε για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο στάδιο Σταντ ντε Φρανς του Παρισιού.

Τα προγνωστικά δίνουν και παίρνουν, αν και ακόμα και οι πιο έμπειροι επισημαίνουν ότι ξεκάθαρο φαβορί δεν υπάρχει.

Μεγάλος άτυχος της βραδιάς ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος τραυματίστηκε σε μια διεκδίκση της μπάλας με τον Παγέ και αποχώρησε από το παιχνίδι κλαίγοντας.

Οι «τρικολόρ» είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα του τουρνουά. Εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, πολλά γκολ και μια καθαρή και δίκαιη νίκη απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία.

Η προϊστορία των δύο ομάδων (πέραν των τριών αγώνων που προαναφέραμε) δείχνει ξεκάθαρα Γαλλία, καθώς έχουν περάσει 41 χρόνια από την τελευταία τους ήττα από τους Πορτογάλους! Τον Απρίλιο του 1975 οι Ίβηρες είχαν επικρατήσει σε φιλικό παιχνίδι στο Παρκ Ντε Πρενς στο Παρίσι με 2-0 χάρις στα γκολ των Νενέ, Μαρίνιο.

Εκ τοτε οι «τρικολόρ» μετρούν δέκα σερί νίκες με την τελευταία να σημειώνεται τον Σεπτέμβριο του 2015 σε φιλικό παιχνίδι στην Λισαβόνα, ενώ στο «Σταντ Ντε Φρανς» όπου θα φιλοξενηθεί ο τελικός έχουν δύο νίκες (4-0 το 2001 και 2-1 το 2014).

Μεγάλο αστέρι των Γάλλων ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, Γκριεζμάν, με συνοδοιπόρους τους Πογκμπά και Παγέ που κάνουν εκπληκτικά παιχνίδια.

Από την άλλη πλευρά, οι Ίβηρες του... δικού μας Φερνάντο Σάντος διψούν για διάκριση και θέλουν όσο τίποτα να γυρίσουν στη Λισαβόνα με το βαρύτιμο τρόπαιο.

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο: onsports.gr

Σχετικές ειδήσεις