ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βέλγιο - Ελλάδα 1-1: Με τέτοια... διαπραγμάτευση περνάμε!

Βέλγιο - Ελλάδα 1-1: Με τέτοια... διαπραγμάτευση περνάμε!

Η Ελλάδα άγγιξε τη νίκη, το Βέλγιο σώθηκε στο 89’ αλλά ακόμα και με το άδικο 1-1 στις Βρυξέλλες μπορεί να ελπίζει βάσιμα στην πρόκρισή της στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ 20 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ - ΣΤΟ 89' Ο ΡΟΜΕΛΟ ΛΟΥΚΑΚΟΥ ΜΕ ΦΟΒΕΡΟ ΓΚΟΛ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΣΕ 1-1

Η Ελλάδα άγγιξε τη νίκη, το Βέλγιο σώθηκε στο 89’ αλλά ακόμα και με το άδικο 1-1 στις Βρυξέλλες μπορεί να ελπίζει βάσιμα στην πρόκρισή της στην τελική φάση του Μουντιάλ - Ανήμερα της εθνικής εορτής οι διεθνείς υπενθύμισαν σε όλους πως ομάδα που μας έκανε περήφανους πολλές φορές στο παρελθόν επέστρεψε και αξίζει σεβασμό

Η εθνική ομάδα απείχε ελάχιστα από ένα τεράστιο διπλό που θα της έδινε την πρωτιά στον όμιλο και το προβάδισμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Ο Μήτρογλου σόκαρε τους Βέλγους στο 46’ που χρειάστηκαν να φτάσουν μέχρι το 89’ και με την Ελλάδα να αγωνίζεται με δέκα παίκτες λόγω χαζής αποβολής του Ταχτσίδη στο 65’ για να λυτρωθούν και να ισοφαρίσουν.

Το γκολ του Λουκάκου μας στεναχώρησε καθώς η γαλανόλευκη με την άψογη αμυντική τακτική της πήγε να βγάλει νοκ άουτ μια ομάδα που επιθετικά θα πρέπει να κάνεις στο σταυρό σου για να την σταματήσεις.

Η Ελλάδα όμως έδειξε μέταλλο όπως παλιά κόντρα στο φαβορί του ομίλου και παρότι χάθηκε η νίκη, ο βαθμός στις Βρυξέλλες είναι κέρδος και τη διατηρεί δυναμικά στο κόλπο για το τσεκάρισμα του εισιτηρίου στη μάχη των προκριματικών.

Πλέον το επόμενο παιχνίδι με τη Βοσνία εκτός έδρας, κι από το οποίο θα απουσιάσουν οι Τζαβέλλας-Ταχτσίδης-Σάμαρης, είναι «τελικός» για την εθνική μας ομάδα που έκανε την καλύτερη της εμφάνιση επί Μίκαελ Σκίμπε απέναντι στο νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA..

Δείτε τα γκόλ του αγώνα

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Σιμάν (84΄ Μιραλάς), Βερτόνγχεν, Τσαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί (66΄ Ντεμπελέ), Καράσκο, Ναϊνγκολάν, Μέρτενς, Λουκάκου.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (67΄ Τζιόλης), Μάνταλος (85΄ Ζέκα), Μήτρογλου (90΄ Βέλλιος).

Σχετικές ειδήσεις