ΣΠΟΡ

Formula 1: Poleman στο «σπίτι» του Μαξ Φερστάπεν (video+photos)

Μαξ Φερστάπεν Formula 1
AP Images

Formula 1: Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο πιο γρήγορος στις κατατακτήριες στην Ολλανδία και θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση στο Grand Prix της πατρίδας του.

Ο πιλότος της Red Bull πανηγύρισε στην πατρίδα του στην έβδομη pole position την τρέχουσα σεζόν και δέκατη της καριέρας του.

Ο Φερστάπεν, έχοντας την εντυπωσιακή υποστήριξη των συμπατριωτών του, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά κι έτσι θα ξεκινήσει πρώτος στον αγώνα της Κυριακής (5/9).

Δίπλα του στην πρώτη σειρά θα βρίσκεται ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον με Mercedes, ενώ από την δεύτερη σειρά θα εκκινήσουν ο Βάλτερι Μπότας με την δεύτερη Mercedes κι ο Πιέρ Γκασλί με AlphaTauri.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Formula 1 επιστρέφει φέτος στην πίστα του Ζάντφορτ μετά από 36 χρόνια, καθώς ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος είχε πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο σιρκουί το 1985 με νικητή τον Νίκι Λάουντα με McLaren.

Το δεύτερο μέρος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών (Q2) διεκόπη δύο φορές, λόγω ατυχημάτων των μονοθεσίων της Williams, ενώ ο δεύτερος «πιλότος» της Red Bull, ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες, αποκλείστηκε στο Q1.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυπαρισσία: Ψυχρός ο Ρουμάνος σύντροφος της 42χρονης - Υποστηρίζει πως άλλοι έκαναν το έγκλημα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γιατί γέμισαν οι ελληνικές θάλασσες με μέδουσες;

Βασίλης Τσεκούρας στο Newsbomb.gr: Γεννήθηκα δεύτερη φορά από... θαύμα