ΣΠΟΡ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός μεταλλίων η Βαλίεβα, ξέσπασε σε κλάματα – Κανονικά η απονομή

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός μεταλλίων η Βαλίεβα, ξέσπασε σε κλάματα – Κανονικά η απονομή

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Καμίλα Βαλίεβα έμεινε στην τέταρτη θέση στο ατομικό γυναικών του καλλιτεχνικού πατινάζ κι ως εκ τούτου η απονομή μεταλλίων θα διεξαχθεί κανονικά.

Η ΔΟΕ είχε γνωστοποιήσει ότι σε περίπτωση που η 15χρονη Ρωσίδα κατακτούσε μετάλλιο, τότε, δεν θα γινόταν απονομή λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ. Αυτό συνέβη στο ομαδικό αγώνισμα που η ομάδα της Ρωσίας κατέκτησε το χρυσό.

Το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό κατέκτησε η Άνα Σερμπάκοβα, η οποία είχε στεφθεί και παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2021. Η Ρωσίδα που στις 28 Μαρτίου θα γιορτάσει τα 18α γενέθλιά της, βαθμολογήθηκε με 175.75 στο ελεύθερο πρόγραμμα και σε συνδυασμό με το 80.20 στο σύντομο πρόγραμμα (15/2), συγκέντρωσε 255.95 βαθμούς και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε μια άλλη Ρωσίδα, η Αλεξάντρα Τρούσοβα. Η 17χρονη αθλήτρια βαθμολογήθηκε στο σύνολο με 251.73 (σ.σ. πήρε 74.60 βαθμούς στο σύντομο και 177.13 στο ελεύθερο πρόγραμμα) και πήρε με άνεση την δεύτερη θέση στο ατομικό γυναικών.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Καόρι Σακαμότο από την Ιαπωνία, η οποία συγκέντρωσε 233.13 βαθμούς στο σύνολο (79.84 στο σύντομο και 153.29 στο ελεύθερο πρόγραμμα) και άφησε εκτός μεταλλίων την Καμίλα Βαλίεβα.

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης βαθμολογήθηκε με 141.93 στο ελεύθερο πρόγραμμα και, σε συνδυασμό με τους 82.16 βαθμούς στο σύντομο πρόγραμμα, συγκέντρωσε 224.09 βαθμούς στο σύνολο.

Η Βαλίεβα εμφανίστηκε επηρεασμένη με τα όσα έχουν γίνει κι από το γεγονός ότι έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας για τελείως λάθος λόγο. Επί της ουσίας ήταν ένα ψυχολογικό «ράκος», κάτι που φάνηκε τόσο στην καθοριστική πτώση που είχε, όσο και στο ότι ξέσπασε σε κλάματα αποχωρώντας από τον πάγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ατομικό γυναικών του καλλιτεχνικού πατινάζ μετείχε η ελληνικής καταγωγής Μάντλιν Σχίζας, η οποία κατετάγη 19η για λογαριασμό του Καναδά με 175.56 βαθμούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καμίλα Βαλίεβα: Βρέθηκαν τρία φάρμακα για καρδιακές παθήσεις στο αντιντόπινγκ κοντρόλ