ΣΠΟΡ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι επιπτώσεις στη Formula 1 - Δεν θα τρέξει στο Σότσι ο Σεμπάστιαν Φέτελ

Formula 1
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ τόνισε ότι δεν θα τρέξει στο Grand Prix του Σότσι
AP Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η εισβολή της Ρωσίας έχει φέρει επιπτώσεις και στη Formula 1, με Grand Prix του Σότσι να είναι πλέον στον «αέρα».

Η Formula 1 με ανακοίνωση της γνωστοποίησε ότι «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις», ενώ ο τέσσερις φορές Παγκόσμιας Πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ ανέφερε ότι δεν σκοπεύει να τρέξει στο ρωσικό GP.

Η UEFA ετοιμάζεται να αλλάξει την έδρα του τελικού του Champions League, ο οποίος έχει οριστεί για τις 28 Μαΐου στην Αγία Πετρούπολη. Πιέσεις δέχεται πλέον κι η αμερικανική ιδιοκτήτρια της F1, Liberty Media, για το Grand Prix στο Σότσι, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 23-25 Σεπτεμβρίου.

Μολονότι απέχουν εφτά μήνες, η Formula 1 εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Η Formula 1 παρακολουθεί στενά την ιδιαίτερα ρευστή κατάσταση, όπως και πολλές άλλες, και προς στιγμήν δεν έχει κάποιο περαιτέρω σχόλιο σχετικά με τον αγώνα που είναι προγραμματισμένος για το Σεπτέμβριο. Θα εξακολουθήσουμε να παρατηρούμε την κατάσταση πολύ στενά».

Σεμπάστιαν Φέτελ: «Είναι λάθος να αγωνιστούμε στη Ρωσία»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ καταδίκασε τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τόνισε ότι δεν σκοπεύει να αγωνιστεί στο GP του Σότσι. Ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίος είναι πρόεδρος του συνδέσμου των πιλότων της F1, ανέφερε: «Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα το θέμα με τον σύνδεσμο, αλλά προσωπικά ξύπνησα σήμερα το πρωί με αυτά τα νέα και είμαι σοκαρισμένος. Είναι φρικτό αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει. Και προφανώς έχουμε προγραμματισμένο έναν αγώνα στη Ρωσία. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να πάω - και δεν θα πάω. Πιστεύω ότι είναι λάθος να αγωνιστούμε σε αυτή τη χώρα».

Ο πιλότος της Aston Martin πρόσθεσε ότι: «Λυπάμαι πολύ για τους ανθρώπους, τους αθώους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους, που σκοτώνονται για ηλίθιους λόφους. Είναι μια πολύ παράξενη και τρελή ηγεσία. Είμαι τόσο σοκαρισμένος και θλιμμένος από όσα βλέπω, που πιστεύω ότι έχω λάβει ήδη τις αποφάσεις μου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έκρηξη» Ζιντσένκο κατά Πούτιν – «Να πεθάνεις με τον χειρότερο τρόπο»