ΣΠΟΡ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Θα νικήσουμε» το μήνυμα του θρυλικού, Σεργκέι Μπούμπκα

Σεργκέι Μπούμπκα
AP Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο «τσάρος των αιθέρων», Σεργκέι Μπούμπκα θα είναι ο συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας της ΔΟΕ στη χώρα.

Ο αθλητής – θρύλος του επι κοντώ και πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας, έστειλε μήνυμα για τον πόλεμο στην πατρίδα του.

Ο Μπούμπκα, ο οποίος είναι γεννημένος στο Λουχάνσκ, έγραψε στα social media: «Αγαπώ την Ουκρανία μου με όλη μου την καρδιά. Κάτω από τη σημαία της, έλαβα τις υψηλότερες τιμές. Θα νικήσουμε!».

Ο Μπούμπκα έλαβε εντολή, με επιστολή του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ να συντονίσει από τη Λωζάνη (έδρα της ΔΟΕ) ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία.

«Αγαπητοί μου Ουκρανοί, η Ολυμπιακή οικογένεια δεν αδιαφορεί για τον πόνο μας. Όπως κάθε Ουκρανός, δεν μπορώ να κοιμηθώ τώρα. Υπερασπίζομαι τη χώρα μας με όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου, χρησιμοποιώντας όλες τις διεθνείς μου διασυνδέσεις», ανέφερε ο πρώτος άνθρωπος που πέρασε τα έξι μέτρα. Στη συνέχεια, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τα μηνύματα συμπαράστασης από όλο τον κόσμο και κατέληξε: «Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει, η ειρήνη πρέπει να επικρατήσει».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ρώσος τενίστας, Ντανίλ Μεντβέντεφ αφαίρεσε τη σημαία της πατρίδας του