ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στον τελικό του Monte-Carlo Masters με εκπληκτική εμφάνιση! - Tα highlights

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 6-2) του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε για δεύτερη σερί σεζόν στον τελικό του Monte-Carlo Masters.

Στον τελικό της Κυριακής (17/4, 15:30) θα αντιμετωπίσει τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα και θα επιδιώξει να κατακτήσει το δεύτερο τρόπαιο σε τουρνουά Masters.

O 23χρονος πρωταθλητής μας ήταν εντυπωσιακός, κάτι που δείχνει και το γεγονός ότι χρειάστηκε μόλις 75 λεπτά για να επικρατήσει του Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η εξυπνάδα στο παιχνίδι του, αλλά κυρίως το γεγονός ότι έχει πολύ μεγάλη συγκέντρωση έβγαλαν εκτός ρυθμού τον Ζβέρεφ. Με αυτό τον τρόπο δεν επέτρεψε να «φανούν» τα λάθη που έκανε και παράλληλα προκάλεσαν εκνευρισμό στον αντίπαλο του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αποδώσει τα αναμενόμενα σε ένα τόσο απαιτητικό ματς.

Ο Τσιτσιπάς έκανε τρία break στο πρώτο σετ, το οποίο κέρδισε με 6-4. Στο δεύτερο, αμφότεροι οι αθλητές έδειξαν μεγαλύτερη συνέπεια στο σερβίς τους, ωστόσο ο Στέφανος έκανε το break στο καθοριστικό σημείο, για να προηγηθεί με 4-2. Κάπου εκεί ο Ζβέρεφ έδειξε να αδειάζει ψυχολογικά κι ο Έλληνας πρωταθλητής τελείωσε το ματς.

Τελευταίο εμπόδιο για την υπεράσπιση του τίτλου του είναι ο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα, ο οποίος προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό τουρνουά ATP. Ο 22χρονος Ισπανός ήταν πολύ καλό κι απέκλεισε στα τρία σετ τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Τσιτσιπάς: «Θα προσπαθήσω να βγάλω το καλύτερο τένις μου»

Μετά τη νίκη του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δήλωσε: «Δεν ξέρω αν ο ημιτελικός μού έδωσε ρυθμό. Είχα ιδέες και έπαιξα ένα πολύ καλό παιχνίδι. Τώρα περιμένω με αδημονία τον τελικό. Είναι δύσκολος ο τελικός. Προσωπικά προσπαθώ για ό,τι καλύτερο μπορώ στο γήπεδο. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν τα ανεβάσματά μου στο φιλέ. Ο Νταβίντοβιτς Φοκίνα είναι σε πολύ καλό ρυθμό, είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Τον έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν, είναι βελτιωμένος από την προηγούμενη φορά. Θα προσπαθήσω να βγάλω το καλύτερο τένις μου».

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο Νο1 του ταμπλό στη Βαρκελώνη – Ο δρόμος ως τον τελικό