ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πτώση στην παγκόσμια κατάταξη - Στο Νο9 η Σάκκαρη

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πτώση στην παγκόσμια κατάταξη - Στο Νο9 η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε νωρίς το Masters του Μόντε Κάρλο και έχασε δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη - Σταθερή η Μαρία Σάκκαρη.

Μετά από δύο συνεχόμενους τίτλους (2020 και 2021) και 12 νίκες σερί στο Μόντε Κάρλο, διαδρομή κατά την οποία έχασε μόνο ένα σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 6-2, 6-4 μετά από 70 λεπτά αγώνα από τον εντυπωσιακό Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ (Νο 10), ολοκληρώνοντας στα προημιτελικά τη διαδρομή του στο Masters 1000.

Η αποτυχία να υπερασπιστεί τον τίτλο του και ο αποκλεισμός νωρίς σχετικά στη διοργάνωση είχε ως αποτέλεσμα να πέσει δύο θέσεις από το ranking της παγκόσμιας κατάταξης ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. Συγκεκριμένα από την τρίτη θέση που βρισκόταν πριν από την έναρξη του τουρνουά, έπεσε στην πέμπτη.

Μάλιστα η ήττα από τον Τέιλορ Φριτζ του στέρησε 820 βαθμούς και πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς είδε να τον ξεπερνάει στην κατάταξη ο Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος ανέβηκε στο Νο3 και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, που βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση.

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ATP παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ στο Νο2 βρίσκεται ο Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ.

Στο τουρ των γυναικών, η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο9 του ranking του WTA, με την Ίγκα Σβιόντεκ να βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Η αντίδραση που είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον τελικό

Με λίγες λέξεις σχολίασε από την πλευρά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς την κατάκτηση του Masters 1000 στο Μόντε Κάρλο από τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Ρώσος τενίστας επικράτησε με ανατροπή στον τελικό του Δανού Χόλγκερ Ρούνε (5-7, 6-2, 7-5), ύστερα από έναν αγώνα που κράτησε δύο ώρες και 35 λεπτά για να κατακτήσει το τρόπαιο στο πρώτο χωμάτινο τουρνουά ATP Masters 1000 στη σεζόν.

Σχετικές ειδήσεις