ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στον τελικό του Barcelona Open! Νίκησε 2-1 τον Μουζέτι στον ημιτελικό (vids)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στον τελικό του Barcelona Open! Νίκησε 2-1 τον Μουζέτι στον ημιτελικό (vids)
AP Photo/Joan Monfort

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θέση στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης «έκλεισε» ο Έλληνας πρωταθλητής έπειτα από τη νίκη του 2-1 σετ επί του Λορέντζο Μουζέτι στον πρώτο ημιτελικό του Barcelona Open.

Εξαιρετικός ήταν ο πρώτος ημιτελικός του τουρνουά μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Λορέντζο Μουζέτι. Οι δύο τενίστες πρόσφεραν όμορφο τένις και πολλές συγκινήσεις, καθώς αμφότεροι είχαν συνεχόμενα breaks. Ωστόσο, ο Έλληνας τενίστας είχε τις «απαντήσεις» στις κατάλληλες στιγμές του ματς και μπόρεσε να πάρει τη νίκη 2-1 σετ, έπειτα από 2 ώρες και 29 λεπτά. Πάντως, ο Ιταλός υποχρέωσε τον «Tsitsifast» στην πρώτη του απώλεια σετ στη Βαρκελώνη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον 21χρονο τενίστα Νο20 της παγκόσμιας κατάκταξης και Νο9 του ταμπλό στο τουρνουά, να κάνει το πρώτο break για το 2-1, αλλά η αντίδραση του Στέφανου Τσιτσιπά ήρθε άμεσα, καθώς έκανε break στο break (2-2).

Ανάλογη ήταν η εξέλιξη και έπειτα από το 7ο γκέιμ του πρώτου σετ, καθώς ο Μουζέτι πήρε προβάδισμα 4-3 με το δεύτερο break, όμως, ο 24χρονος Έλληνας αντέδρασε εξαιρετικά.

Αρχικά έκανε νέο break στο break, αλλά δεν σταμάτησε εκεί, καθώς έκλεισε ιδανικά το 1ο σετ, παίρνοντας 3 συνεχόμενα games, τα δύο εκ των οποίων ήταν breaks και έκανε το πρώτο βήμα για τον τελικό.

Ο Ιταλός τενίστας προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο σετ. Έκανε άμεσα το break και κράτησε το σερβίς του για το 2-0, αλλά και για το 3-1, όμως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς με νέο εκπληκτικό κρεσέντο πήρε προβάδισμα 4-3.

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε έναν πόντο μακριά από τη νίκη, όταν προηγούμενος 5-4 στο δεύτερο σετ, είχε το αβαντάζ, αλλά ο 21χρονος από την Τοσκάνη το «έσβησε» και στη συνέχεια έφτασε στην κατάκτηση του σετ (7-5) για το 1-1.

Όμως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε «δαιμονισμένος» στο 3ο σετ. Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε άνετα στο 4-0 με δύο breaks κόντρα στον Ιταλό, ο οποίος προσπάθησε να αντιδράσει, παίρνοντας πίσω το ένα break (4-2), αλλά τελικά, ο 24χρονος έφτασε στην κατάκτηση (6-3) και την πρόκριση στον τελικό.

Ο τελευταίος πόντος που έδωσε την πρόκριση στον Στέφανο Τσιτσιπά

Τα highlights της νίκης του Έλληνα τενίστα

Σχετικές ειδήσεις