ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έδειξε χαρακτήρα και προκρίθηκε με ανατροπή στον 2ο γύρο του Χάλε

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έδειξε χαρακτήρα και προκρίθηκε με ανατροπή στον 2ο γύρο του Χάλε
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύθηκε αρκετά στην πρεμιέρα του στο Χάλε κόντρα στον Γάλλο Γκρεγκουάρ Μπαρέρ (Νο58), αλλά με διπλή ανατροπή επικράτησε 2-1 σετ (6-7, 6-4, 7-6) και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο.

Το γρασίδι δεν είναι η αγαπημένη του επιφάνεια και παρότι ο ίδιος θεωρεί πως μπορεί να τα καταφέρει στο φετινό Wimbledon (3-16 Ιουλίου), οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι εμφανείς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες κόντρα στον Γάλλο Γκρεγκουάρ Μπαρέρ (Νο58), στην πρεμιέρα του στο τουρνουά του Χάλε.

Βρέθηκε πίσω με 0-1 σετ, χάνοντάς το στις λεπτομέρειες του tie-break, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει με 2-1 σετ (6-7, 6-4, 7-6).

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν στο τρίτο σετ με το σκορ στο 4-4, βρέθηκε να χάνει με 0-40 στο σερβίς του, αλλά με τρομερή ψυχραιμία έσβησε και τα τρία break points του Γάλλου και έκανε το 5-4. Για να κατακτήσει στη συνέχεια το σετ και τη νίκη στο tie-break.

Στον επόμενο γύρο ο 24χρονος άσος θα αντιμετωπίσει τον Χιλιανό, Νίκολας Τζάρι (Νο25 στον κόσμο), ο οποίος επικράτησε με 7-5, 6-3, νωρίτερα του Γάλλου Κορεντίν Μουτέ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Τζάρι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι δύο φορές στο παρελθόν και μετρούν από μία νίκη. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε τον περασμένο Απρίλη στο Μόντε Κάρλο, ενώ ο Χιλιανός είχε νικήσει στον μοναδικό τους αγώνα σε γρασίδι το 2019 στην Ολλανδία.