ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα χρήματα που έχει ήδη κερδίσει στο Wimbledon και το πρόγραμμα μέχρι τον τελικό

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα χρήματα που έχει ήδη κερδίσει στο Wimbledon και το πρόγραμμα μέχρι τον τελικό
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα φύγει από το Wimbledon με αρκετές χιλιάδες λίρες πλουσιότερος και ίσως με ένα νέο ρεκόρ καριέρας.

Στον τέταρτο γύρο του Wimbledon θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην έως τώρα καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας νίκησε με χαρακτηριστική άνεση στα τρία σετ τον Λάζλο Τζέρε, το απόγευμα του Σαββάτο (8/7) και προκρίθηκε στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με την πορεία του μέχρι τον τέταρτο γύρο, πέρα από την ισοφάριση του έως τώρα ρεκόρ του σε αγωνιστικό επίπεδο, εξασφάλισε και ένα πολύ σημαντικό χρηματικό έπαθλο.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος Έλληνας θα εισπράξει 207 χιλιάδες λίρες Αγγλίας, δηλαδή 242.000 ευρώ περίπου.

Σε περίπτωση που ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκριθεί στα προημιτελικά, τότε θα εξασφαλίσει 340 χιλιάδες λίρες (περίπου 400.000 ευρώ), ενώ αν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά θα γίνει πλουσιότερος κατά 720.000 ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο νικητής του τουρνουά θα λάβει 2.750.000 ευρώ και ο φιναλίστ περίπου 1.380.000 ευρώ.

Ο Τσιτσιπάς θα αναμετρηθεί στον τέταρτο γύρο με τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς. Ο τενίστας από τις ΗΠΑ κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες το τουρνουά της Μαγιόρκα. Αν ξεπεράσει το εμπόδιό του και κάνει νέο αγωνιστικό ρεκόρ με παρουσία στα προημιτελικά για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Wimbledon, τότε πιθανότατα θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, που κοντράρεται με τον Γίρι Λεχέτσκα.

Στα ημιτελικά θα περιμένει ο Κάρλος Αλκαράθ, Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Ήταν η πρώτη φορά αυτή τη βδομάδα που ήταν πιο εύκολο για μένα. Μου φάνηκε σα να χρειαζόταν να χτίσω αψίδα για να καταφέρω να φτάσω εδώ, λόγω της βροχής έπαιξα τέσσερις ημέρες. Ένιωσα την αγάπη του κοινού, είναι ωραία να είμαι εδώ.

Το δεύτερο ήταν πολύ σημαντικό, αν δεν βρεις λύσεις τα πάντα αλλάζουν, είμαι περήφανος. Ήταν πολύ δύσκολο, έκανα λάθη άρχισε να αλλάζει το μομέντουμ, αλλά τα κατάφερα.

Δεν είναι φρέσκο το σώμα μου, χρειάστηκα να κάνω προσεκτικές κινήσεις, δεν ένιωθα μετά από κάποιο σημείο και με την αδρεναλίνη δεν ένιωσα ότι είχα παίξει και άλλα παιχνίδια», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τον αγώνα με τον Τζέρε.

Διαβάστε επίσης:

Τσιτσιπάς: Κάποιος τον... καταράστηκε στο Wimbledon - Ανεπανάληπτο σερί αγώνων

«Σεισμός» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ - Η μεταγραφή του Σλούκα στον Παναθηναϊκό ταρακούνησε την Euroleague

«Καταιγίδα» ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Προκρίθηκε άνετα στους «16» του Wimbledon

Αθλητικές μεταδόσεις: Με Τεντόγλου, φιλικό Παναθηναϊκός - ΑΕΚ Λ. και βρετανικό Γκραν Πρι το «μενού»