ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Πλήρωσε τα λάθη της η Εθνική πόλο γυναικών κι έμεινε εκτός τετράδας

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Πλήρωσε τα λάθη της η Εθνική πόλο γυναικών κι έμεινε εκτός τετράδας
Intime

Μοναδική ευκαιρία να επιστρέψει μετά από 12 χρόνια στην τετράδα ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, έχασε στη Φουκουόκα η Εθνική πόλο των γυναικών, καθώς ηττήθηκε με 9-8 στα προημιτελικά από την Αυστραλία.

Παρότι κράτησε την αντίπαλό της χωρίς γκολ στα τελευταία 14'49'' του προημιτελικού, το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου «πλήρωσε» το άγχος της και -κυρίως- το 1/8 με παίκτρια παραπάνω, ηττήθηκε 9-8 και θα περιοριστεί -για έκτη συνεχόμενη φορά- στη διεκδίκηση μίας θέσης μεταξύ 5ης και 8ης, ενώ παράλληλα χάνει την ευκαιρία να εξασφαλίσει από τώρα ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι διεθνείς μας δυσκολεύτηκαν αρχικά από το πρέσινγκ της Αυστραλίας, αλλά, όταν βρήκαν τον τρόπο να περάσουν τη μπάλα στα 2 μέτρα, η Ελενα Ξενάκη ήταν εξαιρετική. Με δύο γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι, η 26χρονη βοήθησε την Ελλάδα να ξεπεράσει το νωχελικό ξεκίνημα και να προηγηθεί 4-2.

Η Αυστραλία εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Εθνικής στην επίθεση και με σερί 3-0 βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 5-4, στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Εκ νέου η Ξενάκη απάντησε άμεσα, οι διεθνείς έβγαλαν κάποιες καλές άμυνες με παίκτρια λιγότερο, αλλά δεν βρήκαν λύσεις στην επίθεση. Ετσι, στο τελευταίο λεπτό του ημίχρονου, ένα τρομερό σουτ της Αραντσίνι από τα 7μ. και ένα πέναλτι της Χάλιγκαν έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων (7-5) στα «καγκουρό».

Αλλο ένα κερδισμένο πέναλτι από την Κιρνς, που έκανε μεγάλη «ζημιά» στην ελληνική άμυνα, έδωσε την ευκαιρία στη Γουίλιαμς να ανεβάσει τη διαφορά στα τρία γκολ (8-5), στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου. Οταν, όμως, η εθνική γύρισε πιο πίσω την άμυνά της, ώστε να αποκόψει την τροφοδότηση της φουνταριστής, τα πράγματα βελτιώθηκαν και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μείωσε σε 9-8, χάνοντας και ευκαιρία με παίκτρια παραπάνω να ισοφαρίσει.

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε μαρτυρικά. Η ελληνική άμυνα ήταν εξαιρετική, αλλά στην επίθεση δεν λειτουργούσε τίποτα. Ένας χαμένος παραπάνω παίκτης με την Ελευθεριάδου, άλλος ένας με την Ελευθερία Πλευρίτου, ένα αδύναμο γυριστό της Ξενάκη και κάπως έτσι το ματς μπήκε στο τελευταίο λεπτό με το σκορ αναλλοίωτο.

Η Ελλάδα έβγαλε μία άμυνα με αριθμητικό πλεονέκτημα και είχε μία τελευταία ευκαιρία, μετά από τάιμ-άουτ. Η Ριτζ χρεώθηκε αποβολή στην περιφέρεια, η Ελευθερία Πλευρίτου πήρε το σουτ, η Παλμ απέκρουσε και η Μαργαρίτα Πλευρίτου πήρε το ριμπάουντ, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει από πολύ κοντά, με την Παλμ να αποκρούει με τη βοήθεια του δοκαριού και να στέλνει την Αυστραλία στα ημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 1-4, 3-2, 0-0

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Νίνου 1, Ελληνιάδη, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Πολ Ομπερμαν): Παλμ, Κάσεϊ, Αρμιτ, Χάλιγκαν 2, Πόντρε, Α. Αντριους, Σ. Αντριους 1, Ριτζ, Αραντσίνι 2, Γουίλιαμς 2, Κιρνς 2, Φασάλα, Λόνγκμαν

** Εκτός ελληνικής 13άδας έμειναν και πάλι η Ελευθερία Φουντωτού και η Φωτεινή Τριχά.