ΣΠΟΡ

Σημαντικό οικονομικό δέλεαρ: Τόσα θα πάρει η Σάκκαρη αν κατακτήσει το τουρνουά

Σημαντικό οικονομικό δέλεαρ: Τόσα θα πάρει η Σάκκαρη αν κατακτήσει το τουρνουά

Αρκετά πλουσιότερη θα γίνει η Μαρία Σάκκαρη αν κατακτήσει το τουρνουά της Ουάσιγκτον, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε θα εισπράξει μεγάλο ποσό ακόμη κι αν ηττηθεί στον τελικό.

Η Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε την Τζέσικα Πεγκούλα και είναι στον τελικό του Ουάσιγκτον Citi Open. Η Ελληνίδα τενίστρια πήρε την πρώτη της πρόκριση σε τελικό για το 2023, θέλοντας να κατακτήσει το δεύτερο τουρνουά της καριέρας της. Κάτι που αν το πετύχει θα γίνει σημαντικά πλουσιότερη. Προφανώς και την ενδιαφέρει πρωτίστως η επιβράβευση των κόπων της, αλλά και το οικονομικό είναι σημαντικό δέλεαρ.

Στον τελικό της Κυριακής (6/8) αν κατορθώσει να κατακτήσει το Open της Αμερικανικής πρωτεύουσας, τότε θα βάλει στον λογαριασμό της 108.980 ευρώ. Στο χειρότερο σενάριο, αυτό της ήττας, θα εισπράξει για την πρόκρισή της στον τελικό 67.280 ευρώ.

Η πρωταθλήτριά μας αμέσως μετά την πρόκρισή της δήλωσε:

«Αγωνίστηκα με μία από τις πιο καλές αθλήτριες στο τουρνουά. Δεν ήμασταν καλές στα τζούνιορ και οι δύο αλλά καταφέραμε πολλά, τρέφω φοβερό σεβασμό για εκείνη όπως και για το προπονητικό της. Είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, κάτι πολύ σπάνιο».

Η Σάκκαρη υπέγραψε αρκετά αυτόγραφα μετά τη νίκη της στην Ουάσιγκτον που τη φέρνει στο μεγάλο τελικό.