ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το σχόλιο για τον πατέρα του που έλειπε από το Μεξικό (video)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το σχόλιο για τον πατέρα του που έλειπε από το Μεξικό (video)
Print Screen - Video

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε στο Μεξικό χωρίς να έχει τον πατέρα του, Απόστολο, στο πλευρό του και ο Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε σε αυτόν μετά την κατάκτηση του τίτλου.

O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά στο Μεξικό και με σπουδαία εμφάνιση στον τελικό, κατέκτησε τον τίτλο και έφτασε τους 10 συνολικά στην καριέρα του.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πανηγύρισε για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά και συνολικά μετά από σχεδόν δεκατέσσερις μήνες και ήταν λογικό να το χαρεί με τη ψυχή του.

Το ξέσπασμα χαράς μετά τον τελευταίο πόντο, ο οποίος του χάρισε τη νίκη και το τρόπαιο, είναι χαρακτηριστικό!

Βέβαια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει και οικονομικό λόγο για να είναι χαρούμενος, μιας και η κατάκτηση του τίτλου στο Μεξικό, τον έκανε πλουσιότερο κατά 117.617 ευρώ!

Με αυτό το ποσό, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας έχει φτάσει ήδη στα 3.320.622 ευρώ φέτος ως χρηματικά βραβεία, ενώ συνολικά στην καριέρα του έχει ξεπεράσει τα 24 εκατομμύρια ευρώ (26,9 εκατ. δολάρια).

Πλέον, σειρά για τον Τσιτσιπά παίρνει το τουρνουά του Τορόντο, όπου θα αναζητήσει πλέον τον 11ο τίτλο του (κανέναν σε 500άρι της ATP)!

Οι 10 ατομικοί τίτλοι που έχει κερδίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς

  • 2023 Λος Κάμπος (σκληρή επιφάνεια) ATP 250
  • 2022 Μαγιόρκα (γρασίδι) ATP 250
  • 2022 Μόντε Κάρλο (χώμα) ATP 1000
  • 2021 Λιόν (χώμα) ATP 250
  • 2021 Μόντε Κάρλο (χώμα) ATP 1000
  • 2020 Μασσαλία (σκληρή επιφάνεια κλειστό) ATP250
  • 2019 Λονδίνο (σκληρή επιφάνεια κλειστό) Tour Finals
  • 2019 Εστορίλ (χώμα) ATP250
  • 2019 Μασσαλία (σκληρή επιφάνεια κλειστό) ATP250
  • 2018 Στοκχόλμη (σκληρή επιφάνεια κλειστό) ATP250

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Περάσαμε δυσκολίες, αλλά είμαστε μαζί»

Μετά από την απονομή του τροπαίου και αφού αποθεώθηκε από το κοινό του Los Cabos, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στον αντίπαλό του, αλλά και την ομάδα του, αναφερόμενος και στον πατέρα του που έλειπε από το Μεξικό:

«Δεν ήξερα ότι θα έπρεπε να κατακτήσω έναν τίτλο για να γίνω Μεξικανός. Αν το ηξερα, θα το προσπαθούσα ακόμη πιο σκληρά. Θα ήθελα να συγχαρητήρια στον αντίπαλό μου. Είναι ένας παίκτης που είναι υποτιμημένος. Είχα το προνόμιο να μοιραστώ στιγμές μαζί του σε αυτόν τον τελικό. Κάναμε πολύ δρόμο για να φτάσουμε ως εδώ, θέλω να τον συγχαρώ λοιπόν γι αυτό. Θέλω να τον συγχαρώ όχι μόνο για το τένις που παίζεις, αλλά και για την ηθική που έχεις. Θέλω να είμαι σαν εσένα, μια μέρα. Φυσικά, η ομάδα σου που σε στήριζε είναι άξια συγχαρητηρίων», τόνισε.

«Όπως κι η ομάδα μου, που ήταν μαζί σε αυτό το ταξίδι. Περάσαμε κάποιες δυσκολίες, αλλά και κάποιες καλές στιγμές. Δεν θέλω φυσικά να εξαιρέσω τον πατέρα μου, που είναι μέρος αυτής της ομάδας. Δεν ήταν εδώ σήμερα, αλλά είμαστε μαζί, συνεπιβάτες σε αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Για να ολοκληρώσει: «Μεξικό, σ ευχαριστώ πάρα πολύ που με κάνεις να νιώθω τόσο έντονα συναισθήματα, κάθε φορά που έρχομαι εδώ. Είναι πολύ όμορφο που έχω τη δυνατότητα να ζήσω τόσα πολλά σε αυτή τη χώρα. Το μεξικανικό τένις πρέπει να στηριχθεί κι άλλο από τον κόσμο.

Είναι πολύ σημαντικό που αυτή η διοργάνωση είναι τόσο επιτυχημένη. Είναι μια παρακαταθήκη για το τέλος. Πριν κλείσω, γιατί αισθάνομαι πως όλοι θέλουν να πάνε για ύπνο τώρα (σ.σ. γέλια), θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για να με βοηθήσουν. Είχα κι έναν προσωπικό οδηγό, κάτι που δεν είχα συνηθίσει είναι η αλήθεια».

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Βίντεο με το ξέσπασμά του στον τελευταίο πόντο του τελικού στο Μεξικό

Τα χρήματα που πήρε με τον θρίαμβο στο Μεξικό και οι 10 τίτλοι της καριέρας του

Αθλητικές μεταδόσεις: Τελικός με Σάκκαρη και Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι, σε ένα πλούσιο «μενού»

Θριαμβευτής ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μεξικό - Πρώτος τίτλος της χρονιάς, 10ος συνολικά