ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Δέκατος στον κόσμο ο Αναστασάκης (video)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Δέκατος στον κόσμο ο Αναστασάκης (video)

Τη 10η θέση στη σφυροβολία με 75,49μ., επίδοση που σημείωσε στην τρίτη και τελευταία του βολή, κατέλαβε ο Μιχάλης Αναστασάκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Ο έμπειρος αθλητής μπήκε στον αγώνα με 74,62μ. και συνέχισε με το 73,04 μέτρα πριν γράψει το 75,49μ.

Ο Αναστασάκης, ο οποίος ήταν τέταρτος το 2016 στο Ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ, έδωσε συνέχεια στην καλή παράδοση που έχει η χώρα μας στο αγώνισμα. Στην τέταρτη συμμετοχή του στη διοργάνωση έγινε ο τέταρτος Έλληνας με παρουσία σε τελικό.

Ο Χρήστος Πολυχρονίου έχει την καλύτερη εμφάνιση με την 6η θέση το 1996, ενώ ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου ήταν 8ος το 2003. Πέρυσι ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ήταν ένατος στη διοργάνωση του Όρεγκον.

Μετά την προσπάθεια του στη Βουδαπέστη ο 29χρονος στρέφει την προσοχή του στο Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

«Το είχα πολύ στο μυαλό μου. Το δούλευα αρκετό καιρό. Το περίμενα. γιατί είμαι καλά αυτή τη χρονιά. Ήθελα να κάνω μια καλή βολή. Και στην προπόνηση και στην προετοιμασία βγήκε καλή δουλειά.

Ήθελα να βγει μια καλή βολή. Τώρα στον τελικό ελπίζω να το διασκεδάσω. Και δεν θέτω όρια. Όσο πιο μακριά πάει», είπε ο Αναστασάκης μετά την πρόκρισή του στον τελικό.