ΣΠΟΡ

Μίκαελ Σουμάχερ: Συγκλονίζει ο Χέρμπερτ - «Θλιβερή σκέψη πως δεν είναι κοντά σ’ αυτό που θυμόμαστε»

Μίκαελ Σουμάχερ: Συγκλονίζει ο Χέρμπερτ - «Θλιβερή σκέψη πως δεν είναι κοντά σ’ αυτό που θυμόμαστε»
EPA/OLIVER MULTHAUP, ΑΜΠΕ

Μίκαελ Σουμάχερ: Συγκλονιστικά είναι τα λόγια του Τζόνι Χέρμπερτ για την κατάσταση της υγείας του Γερμανού «πιλότου» της Formula 1.

Σε λίγους μήνες συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ημέρα, 29η Δεκεμβρίου του 2013, όπου η είδηση του σοβαρού ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ, κατά τη διάρκεια που έκανε σκι στις Άλπεις, συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Ο Γερμανός «πιλότος» για 250 ημέρες είχε πέσει σε τεχνητό κώμα, ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ελβετία, στην οικία της οικογένειάς του, όπου ακολουθεί ειδική αγωγή.

Όλο αυτό το διάστημα, οι πληροφορίες για την κατάσταση του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 είναι ελάχιστες και τις περισσότερες φορές τα νέα δεν είναι θετικά. Όπως έγινε και πριν από μερικές ημέρες, όταν ο Ρότζερ Μπενουά, δημοσιογράφος και στενός φίλος του Μίκαελ Σουμάχερ χαρακτήρισε «υπόθεση χωρίς ελπίδα» την κατάσταση που βρίσκεται ο πρώην οδηγός της Ferrari.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τζόνι Χέρμπερτ, πρώην «ομόσταυλος» του «Σούμι» στην Μπενετόν, αναφέροντας πως σχεδόν ποτέ δεν υπάρχουν θετικά νέα, ενώ στάθηκε και στην αλλαγή της συμπεριφοράς του αδερφού του, Ραλφ Σουμάχερ.

Αρχικά, ο Βρετανός παλαίμαχος «πιλότος» σχολίασε ως «τραγική ενημέρωση» τις ατάκες του Γάλλου δημοσιογράφου. «Δεν υπάρχουν ποτέ νέα. Αυτό που ξέρουμε είναι πως ποτέ δεν ακούμε θετική εξέλιξη», ήταν τα πρώτα λόγια του Τζόνι Χέρμπερτ στο «Grosvenor Sport».

Και συνέχισε: «Η πιο θλιβερή σκέψη είναι ότι ακόμα ο Μίκαελ δεν είναι κοντά στον άνθρωπο που όλοι θυμόμαστε. Αυτό είναι πολύ λυπηρό». Μάλιστα, ο Βρετανός υποστήριξε πως ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει λαμπρή καριέρα ως σχολιαστής της Formula 1.

«Θα ήταν απόλυτα ειλικρινής, Ήταν πάντα πολύ ενήμερος για το τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις. Ο χαρακτήρας του ήταν πάντα ευθείς, σου έλεγε απ’ ευθείας αν του είχες κάνει κάτι στην πίστα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Τζόνι Χέρμπερτ μίλησε και για τον αδερφό του Μίκαελ Σουμάχερ, Ραλφ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν στο «Sky Germany» και η αλλαγή στη συμπεριφορά και τη σκέψη του είναι μεγάλη.

«Όταν ο Ραλφ ήταν στο «Sky Germany» συναντιόμασταν συχνά. Ο Ραλφ έχει να κάνει πολλά πράγματα για και με την οικογένεια, έπειτα από αυτό που συνέβη στον Μίκαελ. Είχε ωριμάσει. Είναι πολύ διαφορετικός τώρα σε σχέση με τον άνθρωπο που ήταν όταν ήταν οδηγός. Είναι ένας καλός άνθρωπος τώρα. Έχει αλλάξει πολύ, καθώς έπρεπε να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα με τον αδερφό του».

Σχετικές ειδήσεις