ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ρισκάρει μέσα στη ζέστη για την πρόκριση της Ελλάδας - Παίζει και στο διπλό

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ρισκάρει μέσα στη ζέστη για την πρόκριση της Ελλάδας - Παίζει και στο διπλό
Eurokinissi

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίζεται έτοιμος να αγωνιστεί σε δύο σερί αγώνες για το Davis Cup στο Καλλιμάρμαρο μπροστά σε χιλιάδες κόσμου και να τους δώσει τη χαρά πρόκρισης της Ελλάδας επί της Σλοβακίας. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμένεται να κάνει μια μεγάλη υπέρβαση και να αγωνιστεί μαζί με τον αδερφό του Πέτρο στο διπλό της Κυριακής (17/9, 11:00), με το Νο5 του κόσμου στην παγκόσμια κατάταξη να παίρνει τη θέση του αρχικά δηλωθέντως Μιχάλη Περβολαράκη.

Ελλάδα και Σλοβακία είναι στο 1-1 μετά τη νίκη του Μόλτσαν επί του Σκορίλα και την επικράτηση του Τσιτσιπά επί του Κλέιν το Σάββατο 16/9).

Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Λούκας Κλέιν και στο διπλό και στο μονό απέναντι στον Σκορίλα, αλλά αν παίξει τότε η Εθνική ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη στο διπλό για να ελπίζει σε πρόκριση.

Γι' αυτό και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμένεται να παραταχθεί για πρώτη φορά μαζί με τον αδερφό του σε αγώνα Davis Cup απέναντι στους Λούκας Κλέιν και Ίγκορ Ζελενάι, αν και εφόσον ο Κλέιν είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Τις αλλαγές στη σύνθεση είχε προαναγγείλει και ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Απόστολος Τσιτσιπάς, ο οποίος σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν αλλαγές τόνισε:

«Οπωσδήποτε θα υπάρξουν. Θα καθίσουμε με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, με τους παίκτες και θα πάρω την απόφαση πως θα κινηθούμε την Κυριακή αγωνιστικά, θα σας ανακοινωθεί αυτή η απόφαση όταν παρθεί οπότε υπάρχει περίπτωση να γίνει αλλαγή».

Αμέσως μετά το διπλό θα ακολουθήσει η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Άλεξ Μόλτσαν, δηλαδή θα αγωνιστεί σε δύο σερί ματς κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και πολύ ζέστη, ρισκάροντας μέχρι και έναν τραυματισμό.

Το πρόγραμμα θα κλείσει με το παιχνίδι (αν χρειαστεί) του Αλέξανδρου Σκορίλα και Λούκας Κλέιν.

Πρόγραμμα

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου (έναρξη πρώτου αγώνα 11:00)

Πέτρος Τσιτσιπάς / Στέφανος Τσιτσιπάς – Κλέιν/Ζελενάι
Στέφανος Τσιτσιπάς – Άλεξ Μόλτσαν
Αλέξανδρος Σκορίλας – Λούκας Κλέιν

* Η σύνθεση του διπλού, όπως και τα ζευγάρια στα μονά που θα ακολουθήσουν την Κυριακή ενδέχεται να έχουν αλλαγές βάσει της εξέλιξης της σειράς.