ΣΠΟΡ

Μίκαελ Σουμάχερ: Συνοδηγός σε μια Mercedes-AMG στο πλαίσιο της θεραπείας του

Μίκαελ Σουμάχερ: Συνοδηγός σε μια Mercedes-AMG στο πλαίσιο της θεραπείας του
Intime

Σε μια σημαντική αποκάλυψη για μέρος της θεραπείας που λαμβάνει ο Μίκαελ Σουμάχερ τα τελευταία χρόνια προχώρησε η εφημερίδα Bild. 

Νέες λεπτομέρειες της 24ωρης φροντίδας που λαμβάνει ο Μίκαελ Σουμάχερ αποκαλύφθηκαν 10 χρόνια μετά το φρικτό ατύχημα του ενώ έκανε σκι.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2013 ο Γερμανός -επτά φορές- παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι μετά από πτώση στο θέρετρο Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις. Ενώ διέσχιζε μια μη ασφαλή περιοχή εκτός πίστας, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο και παρά το ότι φορούσε κράνος υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Μπορεί να μην αναρρώσει ποτέ πλήρως», παραδέχτηκε πρόσφατα ο αδελφός του Ραλφ.

Ο 54χρονος τέθηκε σε τεχνητό κώμα και υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά το ατύχημά του.

Η οικογένειά του έχει διατηρήσει μυστική την κατάστασή του, αν και φροντίζεται από μια ομάδα ιατρικού προσωπικού και τη σύζυγό του Κορίνα στο σπίτι τους, στη λίμνη της Γενεύης.

Ωστόσο, την παραμονή της συμπλήρωσης 10 ετών από το ατύχημα, η γερμανική εφημερίδα Bild αποκάλυψε μια σειρά από λεπτομέρειες σχετικά με τη θεραπεία που λαμβάνει όλα αυτά τα χρόνια ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Όπως αναφέρει δέχεται 24ωρη ιατρική φροντίδα στο δωμάτιο το οποίο αποτελούσε το γραφείο του και πλέον έχει μετατραπεί σε ιδιωτική κλινική. Η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί αποτελείται από 15 γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μέρος της θεραπείας του Γερμανού είναι η μετάδοση παλαιότερων ηχητικών μηνυμάτων που είχε με τις ομάδες του στα Γκραν Πρι της Formula 1, ενώ παράλληλα έχει υπάρξει και συνοδηγός σε πίστα με μία Mercedes-AMG.

Ο σκοπός αυτού του εγχειρήματος ήταν να διεγείρει τον εγκέφαλο με οικείους ήχους, αφού ο Σουμάχερ πέρασε πάνω από δύο δεκαετίες σε αγώνες αυτοκινήτων, είτε στη Formula 1, είτε σε άλλες κατηγορίες πριν από το ντεμπούτο του το 1991 στο Βελγικό Grand Prix.

Σχετικές ειδήσεις