ΣΠΟΡ

Πόλο: Για την πρωτιά κόντρα στην Ιταλία η Εθνική ανδρών

Πόλο: Για την πρωτιά κόντρα στην Ιταλία η Εθνική ανδρών

Το δεύτερο παιχνίδι της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δίνει η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών και αν επικρατήσει της Ιταλίας ουσιαστικά εξασφαλίζει την πρωτιά στον όμιλό της.

Το βλέμμα της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, γυαλίζει. Οι διεθνείς μας υπό την καθοδήγηση του Θοδωρή Βλάχου, θέλουν να φτάσουν μέχρι τέλους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Ο τίτλος του φαβορί δεν τους φοβίζει και το χρυσό μετάλλιο είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει.

Ήδη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει μία νίκη στον όμιλό του, μετά την ιστορική επικράτηση επί της νεανικής Ουγγαρίας. Καθώς ήταν η πρώτη σε διοργάνωση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος απέναντι σε μια απ’ τις κορυφαίες σχολές πόλο στον πλανήτη. Παράλληλα, η συγκεκριμένη επικράτηση σχεδόν «καπάρωσε» την πρόκριση για την Εθνική μας.

Ζητούμενο πλέον είναι η κορυφή του γκρουπ. Σήμερα λοιπόν στο ματς με την Ιταλία, η γαλανόλευκη δε διεκδικεί απλά τη νίκη αλλά ουσιαστικά την εξασφάλιση της πρωτιάς στον όμιλο. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» επικράτησε στη δική της πρεμιέρα της Γεωργίας (22-5) και όποιος επικρατήσει στην αποψινή αναμέτρηση παίρνει αυτόματα το ρόλο του φαβορί για την κορυφή. Ειδικά αν είναι η Εθνική μας καθώς τελευταία αγωνιστική θα κληθεί να αντιμετωπίσει την αδύναμη Γεωργία.

Ο σημαντικός αγώνας για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αρχίζει στις 20:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απ’ την ΕΤ3.