ΣΠΟΡ

Πόλο: «Περίπατος» της Εθνικής γυναικών, κοντά στην πρόκριση στους «8»

Πόλο: «Περίπατος» της Εθνικής γυναικών, κοντά στην πρόκριση στους «8»

Η Εθνική πόλο των γυναικών συνέτριψε την Κροατία 25-8 στο δεύτερο ματς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν.

Σαρωτική ήταν η Εθνική πόλο των γυναικών, στη δεύτερη αναμέτρησή της για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου συνέτριψαν την Κροατία με 25-8, κάνοντας το 2 στα 2 στη διοργάνωση με εμφατικό τρόπο.

Ξενάκη και Ελληνιάδη πέτυχαν από 5 γκολ και ήταν οι κορυφαίες για την γαλανόλευκη. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την Εθνική μας, το ματς με την Ολλανδία που θα διεξαχθεί την Κυριακή (7/1). Σε περίπτωση νίκης η Ελλάδα εξασφαλίζει την πρωτιά στον όμιλο.

Η Κροατία προβλημάτισε μόνο για ένα 8λεπτο την Εθνική, η οποία «άνοιξε» το προβάδισμα σε μεγάλα επίπεδα και δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν οι αντίπαλες.

Τα οκτάλεπτα: 5-4, 7-1, 6-1, 7-2

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου (4), Χυδηριώτη (1), Ελευθεριάδου (3), Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη (5), Ασιμάκη (1), Τορνάρου (1), Σάντα, Β. Πλευρίτου (3), Γιαννοπούλου (1), Ελληνιάδη (5), Σταματοπούλου.

Κροατία: Μεντβέσεκ, Γιάνκοβιτς (2), Ντέσνιτσα, Γ. Μπούτιτς (1), Μ. Μπούτιτς, Σκέλιν, Μπρνέτιτς (1), Γκλας (2), Ρόζιτς, Ι. Μπούτιτς, Μπάρισιτς (1), Κάνγκλερ (1), Τροχάν.