ΣΠΟΡ

Πόλο: Αποκλεισμός κι αποτυχία για την Εθνική ανδρών

Πόλο: Αποκλεισμός κι αποτυχία για την Εθνική ανδρών

Πόλο: Η Κροατία νίκησε 13-8 την κακή Εθνική Ελλάδος στον προημιτελικό και την άφησε εκτός τετράδας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ζάγκρεμπ.

Αποκλεισμός για την Εθνική Ελλάδας του πόλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δυστυχώς παρουσίασε μία απ’ τις χειρότερες αγωνιστικές του εικόνες των τελευταίων ετών στον προημιτελικό απέναντι στην διοργανώτρια Κροατία. Η οποία είναι δύναμη στο χώρο, αλλά συγχρόνως και αρκετά νεανική ομάδα.

Η Ελλάδα βρέθηκε να προηγείται 6-5, αλλά σε εκείνο το σημείο ήταν σα να έγινε… μπλακ άουτ. Οι Κροάτες έκαναν σερί 8-0 και έτσι πήραν προβάδισμα 13-6, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη και πρόκριση. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου σε εκείνο το σημείο είχε μόλις 1/7 στον παίκτη παραπάνω.

Το τελικό 13-8 αφήνει την Ελλάδα εκτός ημιτελικών και φυσικά εκτός μεταλλίων. Όλα αυτά ενώ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε βλέψεις για ευρωπαϊκή κορυφή. Σε κάθε περίπτωση ήταν μια αποτυχημένη συμμετοχή, αλλά η Εθνική αποδεδειγμένα επανέρχεται μετά από τέτοιες δύσκολες στιγμές.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Κροατία): 3-3, 2-3, 4-0, 4-2

ΚΡΟΑΤΊΑ (Ιβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς 3, Λόντσαρ 2, Μπίλιακα, Μπούκιτς, Βουκίσεβιτς 2, Ζούβελα, Μάρινιτς-Κράγκιτς 4, Βρλιτς, Μπούτιτς, Χάρκοφ 1, Πόπαντιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Καλογερόπουλος 1, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος